Acreditació de competències professionals: L’impuls dels processos des del sectors empresarials

febrer, 2019

7febr9:15- 12:00Activitat finalitzadaAcreditació de competències professionals: L’impuls dels processos des del sectors empresarials9:15 - 12:00 Foment del TreballCategoria:Coneixement i Empresa

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dijous) 9:15 - 12:00

Ubicació

Foment del Treball

Via Laietana, 32, 08003 Barcelona

Detalls

El procediment d’acreditació de les competències professionals és el mecanisme que permet avaluar i reconèixer les competències adquirides mitjançant l’experiència laboral, de vies no formals de formació o mitjançant la formació informal.

Els procediments d’acreditació de competències tenen beneficis per a les persones, les empreses i la societat en general. A les persones els hi permet capitalitzar la seva experiència professional podent arribar a assolir títols de formacio professional o certificats de professionalitat, vàlids en tot el territori nacional, alhora que és un reconeixement al seu saber fer, a la seva competència professional, fet que eleva la seva autoestima. A les empreses els hi millora el seu capital humà i evita l’intrusisme professional. A nivell social es dignifiquen les ocupacions augmentant la necessitat de millora del grau de professionalitat.

L’Administració convoca procediments públics d’acreditació de competències professionals per via de l’experiència laboral i/o formació no formal on es prioritzen les places per aquelles professions que estiguin regulades.

Des de Foment del Treball pensem que es tracta d’una de les polítiques públiques més importants a fi de fomentar la competitivitat de les empreses. Per aquest motiu vam signar un conveni marc de col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Departament d’Ensenyament el 6 de juny de 2014 per donar sortida a les sol·licituds de processos d’acreditacions que necessitaven els nostres socis.Després de diversos processos d’acreditació de competències volem donar veu a les empreses i sectors que els han impulsat perquè expliquin la seva experiència: motius pels quals es plantegen obrir un procés d’acreditació de competències pels seus treballadors, quins obstacles s’han trobat, quins són els resultats aconseguit i com es podria millorar.

 

PROGRAMA

09.15 h. Recepció dels assistents

09.30 h. Inauguració de la jornada
Sr. Josep Ginesta,
Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies
Sr. Fabian Mohedano, President del Consell Català de la Formació Professional
Sr. Manuel Rosillo, President de la Comissió de Formació de Foment del Treball

10.00 h. Els processos d’acreditació de competències professionals. Presentació de casos d’èxit
Sra. Nuria Pi, Directora Institut Català de Qualificacions Professionals
Sra. María Callejón, Responsable Executiva d’ADECAF (Associació d’Empresaris de Clubs Catalans de Fitness)
Sr. Lluc Pejó, Director de Talent de Suez Spain i Gerent de l’Escola de l’Aigua

Modera: Sra. Iris Molina, Responsable del Departament de Coneixement i FP

11.45 h. Cloenda de la jornada

Sr. Manuel Rosillo, President de la Comissió de Formació de Foment del Treball.

 

Organitzador

Coneixement i Empresa

Foment del TreballVia Laietana, 32, 08003 Barcelona

X