Els Plans de Desplaçament d’Empresa (PDE): Obligació i Oportunitat

novembre, 2018

19nov9:00- 12:00Activitat finalitzadaEls Plans de Desplaçament d'Empresa (PDE): Obligació i OportunitatEls Plans de Desplaçament d9:00 - 12:00 Foment del TreballCategoria:Foment del Treball

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dilluns) 9:00 - 12:00

Ubicació

Foment del Treball

Via Laietana, 32, 08003 Barcelona

Detalls

El Pla d’Actuació per a la Millora de la Qualitat de l’Aire juntament amb el Pla Director de Mobilitat de la RMB estableix la necessitats que els centres de treball amb un major nombre de treballadors/es o bé els establiments o equipaments amb una major mobilitat associada elaborin i aprovin el seu pla de desplaçaments d’empresa (PDE).

Els PDE analitzen les diferents mobilitats vinculades al centre de treball / organització (treballadors/es, visitants, mercaderies…) i es concreta amb un programa d’actuacions per fomentar una mobilitat més sostenible i segura de les persones que treballen i actuen amb l’empresa.

Per tant els PDE esdevenen un requeriment legal per a moltes organitzacions, però també una oportunitat per dotar a l’empresa d’una estratègia alineada, tant amb les polítiques de responsabilitat social com amb la millora de la gestió de la mobilitat del dia a dia. Així mateix cal recordar que en casos d’episodis de contaminació ambiental, les restriccions a vehicles poden afectar els desplaçaments de persones i mercaderies, i per tant els PDE es poden convertir en una eina de suport a la gestió de la mobilitat davant aquest escenari.

En aquest sentit, Foment del Treball i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona han organitzat aquesta jornada en què es donarà a conèixer més àmpliament aquest instrument (PDE) i les seves oportunitats per a les nostres empreses.

PROGRAMA

09:00 h. Inauguració

Sr. Joan Pujol, Secretari General de Foment del Treball Nacional

Sr. Pere Torres, Director General de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona

09:15 h. Els plans de mobilitat d’Empresa: Obligacions i recomanacions. El segell PDE 

Sr. Lluis Alegre, Director Tècnic de l’ATM 

10:00 h. El cas d’una empresa: De la Torre Agbar a la Ciutat de l’Aigua 

Sra. Maria Pi, Directora del CREA – Centre de Recursos de l’Aigua

10:45 h. Els plans de mobilitat d’Empresa: Una oportunitat empresarial mitjançant la generació de valor 

Sr. Pere Macias

Sr. Francesc X. Ventura

Socis d’Eficiència Locacional 

11:45 h. Debat 

12:00 h. Finalització de l’acte

Organitzador

X