Menu

Prevenció de malalties en la població treballadora a través de la medicina del treball

Edita: Foment del Treball

Any 2019

Sumari

La vigilància de la salut no s’ha de considerar com un fi en si mateixa, sinó com un instrument de prevenció dins d’un programa multidisciplinari (programa i planificacions de salut, vacunacions, estudis epidemiològics, etc.) que ens ajudarà a identificar problemes, planificar accions preventives i avaluar les mesures preventives.

La pràctica dels reconeixements mèdics és l’activitat a la que més temps i recursos han dedicat la totalitat dels serveis mèdics d’empresa i serveis de prevenció aliens. No obstant això, la pràctica d’aquests reconeixements mèdics sense un objectiu concret ha demostrat ser ineficaç en la detecció dels danys a la salut.

L’objectiu de la present guia és informar a empreses i treballadors de la utilitat dels reconeixements mèdics com a eina preventiva per a la detecció de malaltia comuna, malalties professionals i malalties relacionades amb el treball. Per això s’analitza el contingut dels exàmens de salut i es proposen accions de millora.

La guia emfatitza la importància de la participació de les empreses en accions que sensibilitzin la població elaborant projectes que permetin integrar la seguretat i la salut en el treball. L’objectiu és sensibilitzar les persones per intervenir abans que es produeixi la malaltia, eliminant els factors que la causen i impedint o retardant l’aparició de la mateixa.

X
X