Menu

HISTÒRIA
La patronal més antiga d'Europa.
L'experiència al servei del futur.

Amb l’antecedent directe de la Reial Companyia de Filats de Cotó del Principat de Catalunya de l’any 1771, Foment del Treball i els industrials que representava van liderar la incipient Revolució Industrial que al llarg del segle XIX va distingir Catalunya com a territori capdavanter d’Espanya i de l’Europa mediterrània.

Foment del Treball també va ser una institució pionera en la formació dels professionals i els quadres tècnics que van possibilitar al costat de la iniciativa empresarial el procés d’industrialització que va dur Catalunya a homologar-se amb les societats més avançades del moment.

A tombant del segle XIX cap al XX, Foment va esdevenir el que és actualment: un punt de referència de la societat catalana i de la seva vida econòmica. La participació activa en els esdeveniments més transcendentals de Catalunya i Espanya des de finals del segle XIX s’exemplifiquen en la seva decisiva promoció d’entitats com l’Escola Industrial de Barcelona, la Zona Franca de Barcelona, les Cambres d’Indústria i de Comerç, l’Associació d’Enginyers Industrials o la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona (“la Caixa”); entitats totes elles de gran rellevància econòmica i social per al país.

En ple segle XXI, Foment compta amb un equip humà jove i preparat que des de diferents àrees i departaments dóna resposta a les necessitats de representació i consulta dels associats.

Dates rellevants de la història de Foment

VOLS REBRE NOTÍCIES? Subscriu-te a la nostra newsletter i selecciona les temàtiques sobre les que t’agradaria rebre notícies.
X
X