Menu
Debats Laborals – Teletreball i ERTO: Aspectes rellevants de la nova regulació. Altres mesures laborals de flexibilitat

octubre, 2020

7oct16:00- 18:00Activitat finalitzadaDebats Laborals – Teletreball i ERTO: Aspectes rellevants de la nova regulació. Altres mesures laborals de flexibilitat16:00 - 18:00 Webinar por ZoomC:Relacions Laborals

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dimecres) 16:00 - 18:00

Ubicació

Webinar por Zoom

Detalls

 

 

El passat 23 de setembre es va publicar en el BOE el Reial decret llei 28/2020, de 22 de setembre, de treball a distància. Aquesta norma s’ha aprovat després d’un procés de concertació social que va culminar en l’Acord de Treball a Distància (ATD), entre Govern i agents socials.

L’auge d’aquesta modalitat de treball, forçat per la pandèmia, ha obligat a construir un marc legal suficient que eviti una distorsió de les relacions laborals. Fins ara el teletreball estava regulat de manera genèrica, sense una llei que la desenvolupés,  per l’Estatut de Treballadors. I encara que la nova normativa reflecteix alguns drets i deures d’empresa i empleats, deixa bastants aspectes al criteri de la negociació col·lectiva.

D’altra banda, darrere l’altre procés de concertació social, s’ha aprovat la proposta per a prorrogar l’acord sobre els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), després d’intenses negociacions en l’àmbit estatal. En aquest Acord es recullen diferents escenaris d’afectació a nombrosos sectors i empreses.

L’objecte de la present conferència serà analitzar les novetats més rellevants en aquest àmbit laboral prestant especial atenció al treball a distància (teletreball), així com als expedients de regulació d’ocupació temporal (ERTOs) i també es comentaran altres mesures de flexibilitat laboral.

En aquest sentit, se celebra aquesta nova sessió de Debats Laborals que es realitzarà tant presencialment en la seu de Foment, amb una capacitat màxima de 30 persones, com telemàticament a través de Zoom.

PROGRAMA:

16h- Presentació de la Jornada
Sr. David Tornos, Secretari General de Foment

BLOC TREBALL A DISTÀNCIA

16.05h- Treball a distància: regulació del RD-llei 28/2020; àmbit d’aplicació i qüestions pràctiques.
Sra. Inés Ríos, Advocada i Counsel d’Uría Menéndez
16.30h- Presentació Estudi sobre Teletreball de Randstad
Valentín Bote, Director Randstad Research
16.50h- Debat
Moderador, Javier Ibars, Director del departament de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment

BLOC ERTES

17h- Expedients de regulació d’ocupació temporal (ERTOs): nova regulació; abast de la pròrroga i exoneracions de seguretat social; noves modalitats de ERTO; i criteris aplicació pràctica. Referència a altres possibles mesures de flexibilitat laboral.
Sr. Juan Reyes, Advocat i Soci d’Uría Menéndez
17.25h- Visió del SEPE en relació amb l’aplicació dels ERTOS.
Víctor Santa-Bàrbara, Director Servei Públic d’Ocupació Província Barcelona i Coordinador Territorial de Catalunya.
17.45h- Debat
Moderador, Javier Ibars, Director del departament de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment
18h- Cloenda de la Jornada.
Sra. Ma. Àngels Tejada, Directora General de Public Affairs de Randstad

 

* Les places presencials es confirmaran personalment i l’enllaç per a connectar-se a Zoom s’enviarà el dia abans de la jornada. 

 

 

PATROCINADORS:

Organitzador

Debats Laborals

X