Menu
El Diàleg Social i el futur de la Negociació Col·lectiva

juny, 2021

30juny12:00- 14:00Activitat finalitzadaEl Diàleg Social i el futur de la Negociació Col·lectiva12:00 - 14:00 Webinar por ZoomC:Formació i FP

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dimecres) 12:00 - 14:00

Ubicació

Webinar por Zoom

Webinar per Zoom

Detalls

La concertació i el diàleg social han estat instruments sense els quals no es pot entendre la normalització democràtica, el desenvolupament socioeconòmic i la modernització de les relacions laborals.

Les organitzacions sindicals i empresarials més representatives hem seguit, amb una dinàmica intensa de diàleg bipartit en els anys de la crisi buscant solucions consensuades, i hem aconseguit determinats acords molt rellevants en la conjuntura en què s’han signat i amb els objectius que els han impulsat.

En aquest darrer any, i com a conseqüència de la crisis sanitària, hem sigut testimonis dels diferents acords que els agents econòmics i social conjuntament amb l’Administració hem arribat tant a nivell autonòmic com estatal.

Per això, en aquesta sessió analitzarem els diferents pactes de concertació, dificultats o divergències en el procés, paper de l’Administració i dels sindicats, futur del diàleg, etc.
Per altra banda, durant la sessió es farà palesa la importància d’impulsar la via del diàleg i la concertació social per a la modernització de les relacions laborals, i el reconeixement de la Negociació Col·lectiva com l’element fonamental per avançar en nous models productius que augmentin la productivitat i la competitivitat de les nostres empreses i garanteixin l’augment, l’estabilitat i la qualitat de l’ocupació, impulsant la negociació col·lectiva, com a mecanisme dinamitzador i modernitzador de les relacions laborals de forma pactada entre representants sindicals i empresarials.

Per això, en aquesta sessió analitzarem el present i el futur de la negociació col·lectiva, quins canvis ens trobem en les plataformes precovid i en el període Covid, quines noves matèries seran objecte de negociació, etc.

PROGRAMA:

12.00 h. Benvinguda i presentació
Javier Ibars, Director del departament de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment del Treball.

12.05 h. El diàleg social en Europa i Espanya: present i futur
Jordi García Viña, Director Legal laboral KPMG Advocats.

12.50 h. La negociació col·lectiva: els pròxims desafiaments
José Luis Salido Banús, Professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UB. Advocat – Soci de SB Abogados

13.35 h. Debat
Modera; Javier Ibars, director del departament de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment del Treball.

 

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm. TSF051/19/00005.
AMB EL SUPORT DE:

 

 

Organitzador

Relacions Laborals

X