Menu
EL FUTUR DEL TREBALL. REPTES PER A LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA I LES RELACIONS LABORALS

juny, 2021

4juny10:00- 12:00Activitat finalitzadaEL FUTUR DEL TREBALL. REPTES PER A LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA I LES RELACIONS LABORALS10:00 - 12:00 Webinar por ZoomC:Laboral

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Divendres) 10:00 - 12:00

Ubicació

Webinar por Zoom

Webinar per Zoom

Detalls

L’anàlisi de la situació de la negociació col·lectiva actual, els canvis tecnològics, l’evolució de la producció i l’ocupació, els canvis a la naturalesa de la feina, constituiran un repte per a la negociació col·lectiva i una necessitat d’una resposta adequada per donar solucions consensuades, que contribueixin i donin respostes a les novetats que es detecten i als canvis continus en l’àmbit de les relacions laborals.

Tanmateix, la negociació col·lectiva ha estat objecte d’una afectació i alteració molt rellevant amb i després de les últimes reformes laborals. S’ha de destacar que la negociació col·lectiva ha patit una modificació en elements tan essencials com la taxa de cobertura, l’estructura, articulació i regles de concurrència o la durada i pròrroga del seu contingut normatiu o l’ultraactivitat. Tanmateix, la relació entre legislació i negociació col·lectiva és complexa per amplia i dual, atès que des de la llei s’estableixen dos tipus de normes adreçades a la negociació col·lectiva: la llei dissenya les regles del joc i les regles de negociació i, d’altra banda, estableix una sèrie de mandats sobre el seu contingut.

És per això que l’objectiu principal d’aquesta acció és exposar, amb caràcter general, Legislació i negociació col·lectiva-situació actual i desafiaments de futur-, el paper de la negociació col·lectiva -continguts a afrontar, aparició de noves activitats i noves formes de Treball-, incidència de les noves tecnologies en la Negociació col·lectiva.

PROGRAMA:

10.00 h. Benvinguda i presentació
Javier Ibars, director del departament de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment del Treball.

10.10 h. El futur del treball. Reptes per a la negociació i les relacions laborals
Salvador del Rey, soci de l’Àrea de Laboral de Cuatrecasas i president de l’Institut Cuatrecasas d’Estratègia Legal en RRHH. És advocat (Col·legi d’Advocats de Madrid i Barcelona) i Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social (ESADE Law School).

11.50 h. Debat

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.  Expedient núm.  TSF051/19/00005

 

S’enviarà un correu electrònic amb l’enllaç per accedir a a la reunió el dia anterior a la jornada.

És imprescindible en formalitzar la inscripció omplir tots els camps del formulari: nom, cognoms (que han de ser els mateixos que s’utilitzaran per a identificar-se a Zoom), DNI, empresa i adreça postal completa.

 

Amb el suport de:

 

Organitzador

Relacions Laborals

X