Menu
ISO 45003: gestió dels riscos psicosocials

juliol, 2021

8jul9:30- 10:40Activitat finalitzadaISO 45003: gestió dels riscos psicosocials9:30 - 10:40 Webinar por ZoomC:Prevenció de Riscos Laborals

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dijous) 9:30 - 10:40

Ubicació

Webinar por Zoom

Webinar per Zoom

Detalls

ISO 45003: gestió dels riscos psicosocials

Webinar de PRL

 

Objectiu

 

Les organitzacions en l’actualitat estan mostrant la seva preocupació per el benestar dels seus col·laboradors. La pandèmia ha obert una ferida important en el benestar psicosocial de les plantilles de les organitzacions a tot el món i les empreses espanyoles han mostrat interès no sols a dur a terme avaluacions de risc psicosocial, sinó també per a començar a treballar en estratègies per a integrar la psicosociologia dins del seu propi sistema organitzatiu.

L’ISO 45003, recentment aprovada, ve a reforçar la tendència actual a treballar de manera més sistemàtica i responsable els riscos psicosocials en les organitzacions. Són els riscos més oblidats per la dificultat del seu abordatge i la fina línia o subjectivitat a l’hora d’establir si els factors desencadenants procedeixen de l’àmbit personal i arriben al laboral o a l’inrevés. Però a partir del 2021 i amb el nou criteri de la ITSS es dóna el recolzament definitiu per a l’abordatge d’aquests riscos en les organitzacions, que ja era obligatori des de 1995 amb la publicació de la Llei 31 i posteriors.

En aquest webinar veurem que seguint les directrius de l’ISO 45003, una organització podrà abordar i demostrar el seu compromís amb la millora contínua d’aquest camp a través d’una anàlisi específica d’aquests riscos a través de 3 dimensions: aspectes relacionats amb l’organització del treball, els factors psicosocials en el treball i el propi entorn de treball, els seus equips i les tasques perilloses.

 

Programa

 

09.30 h

Presentació.

  • Sr. César Sánchez. Director Oficina Prevenció Riscos Laborals. Foment del Treball.

09.40 h

L’enfocament de la certificació en l’ISO 45003.

  • Sra. Marta Serrano. Gerent de Sanitat i Salut Laboral. AENOR.

10.00 h

Com incloure la gestió dels riscos psicosocials sota les directrius de l’ISO 45003 dins de la gestió de la seguretat i salut laboral amb l’ISO 45001.

  • Sra. Sonia Cienfuegos. QHSE Director. PrevenControl.

10:20 h

Preguntes dels assistents.

10.40 h

Cloenda.

Organitzador

Of. Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals

X