Menu
El Món el 2021: deu temes que marcaran l’agenda internacional

febrer, 2021

1febr10:00- 11:15Activitat finalitzadaEl Món el 2021: deu temes que marcaran l'agenda internacional10:00 - 11:15 Webinar por Zoom

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dilluns) 10:00 - 11:15

Ubicació

Webinar por Zoom

Webinar per Zoom

Detalls

El MÓN EL 2021 és un exercici de prospecció de l’equip d’investigadors del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), en col·laboració amb EsadeGeo – Center for Global Economy and Geopolitics, que posa el focus en deu temes que marcaran l’agenda global el 2021.

Com serà el món el 2021? El 2021 serem molt més conscients que grans canvis són possibles, que poden produir-se sobtadament i en qualsevol moment. El 2021 vindria a ser una mena de bifurcació, una conjuntura crítica, un moment ple de riscos, però també d’oportunitats que poden aprofitar-se o no. Quan d’aquí a deu anys intentem traçar l’origen de les dinàmiques que marcaran llavors tant les relacions interpersonals com les relacions internacionals, buscarem el seu origen en la crisi del 2020 i en les decisions que es prendran el 2021. El 2020 ha estat un any de destrucció, però 2021 podria ser sinònim de construcció o de reconstrucció. El món precoronavirus ja era profundament desigual, però les decisions del 2021 o bé corregiran o bé ampliaran encara més aquestes desigualtats a múltiples nivells. En aquest exercici de (re)construcció a múltiples nivells que suposarà l’any 2021, ens trobarem amb una pregunta recurrent: És possible i fins i tot desitjable tornar a la normalitat perduda?

  • Benvinguda

Sr. Ernest Quingles, President de la Comissió Internacional, Foment del Treball

  • Presentació del document a càrrec de

Sr. Pol Morillas, Director del CIDOB
Sr. Eduard Soler, Investigador sènior del CIDOB i coordinador del document

Modera: Sra. Anna Estrada, Responsable de coordinació executiva del CIDOB.

Organitzador

Internacionalinternacional@foment.com

X