Menu

març, 2023

22mar10:0011:30Activitat finalitzadaEl repte d’implantar el nou sistema de cotització d’Autònoms10:00 - 11:30 C =AutònomsACTIVITAT FINALITZADA

Inscriu-te ara

Reserves tancades

No pots assistir?Canviar la meva reserva

Horari

(Dimecres) 10:00 - 11:30

Detalls

Des d’aquest 1 de gener hi ha un nou sistema de cotització al Règim Especial de Treballadors Autònoms, el qual es basa en una cotització segons la previsió d’ingressos nets per a aquest any. De desconèixer la previsió d’ingressos nets per a aquest any, es pot obtenir informació a través del declarat en l’impost sobre la renda de les persones físiques de l’any anterior.  Aconseguida aquesta dada, se li han d’aplicar algunes particularitats en funció del col·lectiu al qual pertanyin i amb això, coneixerem el tram de cotització en el qual l’autònom s’ha d’enquadrar i així, determinar la quota a pagar.

Cal destacar que, quan la previsió dels rendiments anuals variï, hi ha la possibilitat d’ajustar la base de cotització fins a un total de 6 vegades (cada dos mesos). No obstant això, l’obligatorietat de comunicar la previsió d’ingressos nets finalitza el 31 d’octubre d’enguany, i, per tant, disposem de termini fins a aquesta data si no es coneix o no es disposa de la informació necessària per a la seva comunicació.

Encara que només sigui per la novetat que comporta aquest nou període de cotització, com per la seva connexió amb els impostos fiscals en renda, cal prestar una especial atenció i avaluar aspectes de gestió i costos que puguin comportar.

Per esvair tots aquests dubtes i conèixer de primera mà aquest nou sistema de cotització, tenim l’honor de comptar amb la participació del Sr. José María Vargas, director de l’Administració 8/24  i coordinador UF B 3  DP de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Barcelona i de la Sra. Celia Ferrero, vicepresidenta d’ATA, en un acte organitzat per la Comissió Laboral i la Comissió de Fiscalitat i Economia de Foment de Treball, especialment adreçat als treballadors autònoms, a Pimes i als administradors i membres de consells d’administració que compleixin determinades condicions.

PROGRAMA

10.00h. Presentació de la jornada
Luis Pérez, president de la Comissió Laboral i Recursos Humans de Foment del Treball

10:10 h El repte d’implantar el nou règim d’autònoms
Sr. José María Vargas, director de l’Administració 8/24  i coordinador UF B 3  DP de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Barcelona

10.45 h El nou sistema de cotització dels treballadors autònoms. Afectació dels canvis i propostes.
Sra. Celia Ferrero, vicepresidenta d’ATA

11:15 h Debat
Modera: Sr. Javier Ibars, director del departament de Relacions Laborals de Foment del Treball

11:30 h Cloenda
Sra. Cristina Pérez, presidenta d’ATA Catalunya

X
X