Menu

Innovació

Innovació

La Comissió d’Innovació referma el posicionament de Foment com a impulsor de la innovació en el teixit industrial i d’empreses del país. L’objectiu principal és ser un punt de trobada de l’ecosistema innovador català, per esdevenir una patronal facilitadora de coneixement i nexe amb els principals centres de referència.

Línies d'acció

  • Posicionar Catalunya i Barcelona com a hubs d’innovació de referència.
  • Acompanyament i impuls a la innovació empresarial.
  • Millorar l’intercanvi de coneixement entre els actors de l’ecosistema (empreses, universitats, centres de recerca i altres institucions amb propostes innovadores).
  • Ser un lobby actiu i reactiu en totes les normatives que afectin la competitivitat i productivitat de l’empresa.
  • Donar a conèixer els programes de suport a la innovació.
  • Fomentar la col·laboració entre corporacions i startups.

Informes

La innovació en el sector productiu
Digital Talent Overview 2019

Actualitat

Activitats

febrer, 2021

1febr - 59:00febr 5- 23:591st Edition of International Virtual Textile Exhibition (TEXPO Pakistan 2021)9:00 - 23:59 (5) virtual Exhibition. Pakistan

1febr10:00- 11:15Activitat finalitzadaEl Món el 2021: deu temes que marcaran l'agenda internacional10:00 - 11:15 Webinar por Zoom

4febr10:00- 12:00Activitat finalitzada2a. Edició - Jornada en matèria de Protocols per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa10:00 - 12:00 C:Laboral

Més activitats

Agenda Digital & Tech

Les activitats més destacades del mes de Digital & Tech a Barcelona, Espanya i al món.

Innovation Breakfast

Els Innovation Breakfast de Foment són un nou format de sessió creat per oferir un entorn on poder dialogar, inspirar-se i créixer professionalment, a través de trobades amb ponents d’alt nivell que comparteixen la seva visió i expertise en les iniciatives innovadores que estan liderant en la seva organització.

Esmorzars realitzats:

2019

16 d’octubre del 2019
L’IMPACTE DE LA TECNOLOGIA EN L’AGENDA 2030

Esmorzar col·loqui amb Carlos Giménez y Miriam Massana, Director Comercial y Líder de la Customer Office de Ricoh, respectivament.

Ricoh ha situat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el centre de la seva estratègia de creixement empresarial alineant a les seves activitats empresarials i establint objectius clars per mesurar el seu progrés. Per això, els ponents han compartit els reptes de l’agenda 2030 i com la digitalització, i per tant, la tecnologia serà una palanca clau dels negocis i societats sostenibles.

19 de setembre del 2019
IMPACTE DEL SECTOR CATALÀ DE CIÈNCIES DE LA VIDA I PERSPECTIVES DE FUTUR

Esmorzar col·loqui amb Montserrat Vendrell, sòcia fundadora del fons de capital risc, Alta Life Sciences i amb una trajectòria de +20 anys d’experiència al món de ciències de la vida..

La ponent ens ha explicat la seva transició del món de la recerca a l’entorn empresarial i les mètriques que han ajudat a Barcelona a posicionar-se com un dels hubs europeus més innovadors en aquest sector.

2 de juliol del 2019
INNOVACIÓ, CRATIVITAT I TECNOLOGIA DE LA MÀ DEL SÓNAR+D

Esmorzar col·loqui amb Ventura Barba, Director Executiu d’Advanced Music organitzadors del Sónar, festival pioner de música avançada i reconegut com un dels esdeveniments culturals més importants d’Europa.

L’objectiu de la sessió era conèixer com l’esdeveniment s’ha convertit en un espai d’innovació creativa i tecnològica amb conferències, demos, workshops i tech shows.

11 de juny del 2019
LÍNIES DE FINANCIACIÓ CDTI

Esmorzar col·loqui amb la Sra. M. del Pilar González, Cap del Departament de Promoció Institucional i Cooperació Territorial del CDTI.

L’objectiu ha estat debatre sobre la Línia directa d’innovació, per a finançament de projectes de caràcter aplicat, molt propers al mercat, amb risc tecnològic mitjà / baix i curts períodes de recuperació de la inversió, que aconsegueixin millorar la competitivitat de l’empresa mitjançant la incorporació de tecnologies emergents en el sector.

10 de maig del 2019
FINANCIACIÓ DE PROJECTES INNOVADORS

Esmorzar col·loqui amb José Bayón López, Conseller Delegat d’Enisa, que s’ha centrat en el recent Marc Estratègic en política de Pyme i, concretament en les línies Enisa 2019 per a finançament de projectes innovadors. A destacar que el pressupost aprovat és de 98’5 M € i que el 2018 Catalunya lidera el rànquing de CC.AA. per volum d’inversió.

21 de maig del 2019
LÍNIES ESTRATÈGICAS INNOVACIÓ – EUROPA

Esmorzar col·loqui amb la Sra. Pilar del Castillo, membre de la comissió d’Indústria, Tecnologies digitals, Telecomunicacions, Energia, Recerca i Innovació del Parlament Europeu.

L’objectiu ha estat debatre sobre les línies estratègiques que ha d’abordar Europa, vinculades a l’àmbit de la innovació, aprofitant la seva intensa activitat parlamentària centrada en el desenvolupament de les tecnologies digitals i les telecomunicacions.

26 d’abril del 2019
IMPRESSIÓ EN 3D 

Esmorzar col·loqui amb el Sr. Mario Serrano, director del departament d’Urbanisme del Consorci de la Zona Franca, i el Sr. Joan Parra, director general de Leitat, que es centrarà en el 3DFactory i el repte que tenen de promoure l’adopció de tecnologies d’impressió 3D.

2020

Et pot interessar:

Banc d’eines disponibles per digitalitzar el teu negoci i fer-lo crèixer

Digitalitza’t

El nostre equip

Jordi  Bosch

President

Maria Mora (@mmora)

Secretària Tècnica

Eva Samaranch

Administrativa

X