Menu

maig, 2024

28mai10:0013:00Elevant el nivell de seguretat. Substitució de les escales manuals per plataformes elevadores de poca altura10:00 - 13:00 C =Prevenció de Riscos LaboralsACTIVITAT FINALITZADA

Horari

(Dimarts) 10:00 - 13:00

Detalls

 

Elevant el nivell de seguretat. Substitució de les escales manuals per plataformes elevadores de poca altura

 

El treball en altura és una de les principals causes de lesions greus i molt greus en l’àmbit dels accidents laborals. Gran part d’aquets accidents s’originen en caigudes des de teulades i cobertes, que es produeixen majoritàriament en el sector de la construcció. No obstant això, no s’han d’infravalorar les caigudes que es produeixen des d’escales de mà, ja que aquest equip de treball està present en tots els sectors i també constitueixen una font significativa de riscos laborals.

Tal com estableix l’Annex II.4 del Reial Decret 1215/1997, de 18 de juliol, “la utilització d’una escala de mà com a lloc de treball en altura haurà de limitar-se a les circumstàncies en que, segons el que es disposa en l’apartat 4.1.1, la utilització d’altres equips de treball més segurs no estigui justificada pel baix nivell de risc i per les característiques dels emplaçaments que l’empresari no pugui modificar”.

En aquest context, la substitució de les escales de mà per plataformes de treball de poca altura poden ser una alternativa òptima. Aquesta mesura no només permet complir amb la normativa vigent i prevenir els accidents laborals per caigudes, sinó que també contribueix a millorar les condicions ergonòmiques en les que es duu a terme el treball. A més a més, aquesta transició cap a mètodes més segurs impactarà positivament en el rendiment i els temps de treball, així com en la millora de la productivitat dels empleats.

Organitzador

Of. Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals

X
X