Menu
II Cicle Formatiu PIGE: 3ª. Sessió: : La igualtat retributiva i mesures que incideixen en la bretxa salarial

juny, 2021

14juny10:00- 13:00Activitat finalitzadaII Cicle Formatiu PIGE: 3ª. Sessió: : La igualtat retributiva i mesures que incideixen en la bretxa salarial10:00 - 13:00 Webinar por ZoomC:Laboral

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dilluns) 10:00 - 13:00

Ubicació

Webinar por Zoom

Webinar per Zoom

Detalls

Totes les empreses estan obligades a respectar la igualtat dins de les seves estructures i a adoptar mesures per prevenir qualsevol tipus de discriminació laboral entre dones i homes. El compliment de la norma és ineludible, però, a més a més, té avantatges competitius per a les organitzacions en tant que la gestió de persones basada en la igualtat millora el clima laboral i afavoreix el desenvolupament professional i la implicació de la plantilla en els objectius de l’empresa.

Les empreses han de tenir present en les polítiques d’igualtat, entre d’altres, el principi d’igualtat retributiva entre homes i dones, i avançar cap a una major transparència salarial.

Amb el Reial Decret 902/2020, de 13 d’octubre, d’igualtat retributiva entre dones i homes es desenvolupen reglamentàriament aspectes com el concepte de treball d’igual valor, l’obligació del registre retributiu desenvolupant, entre altres aspectes, els criteris per a desagregar per sexe la informació retributiva de l’empresa, els sistemes de classificació professional dels convenis col·lectius i la seva necessària vinculació amb el registre i transparència salarial a través d’una correcta valoració de llocs de treball.

En aquest sentit, en el marc del Consell de Relacions Laborals (CRL) amb participació de Foment, s’ha elaborat la Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones, una eina que s’adreça a les empreses, a les persones que han de negociar convenis col·lectius i també és un instrument per a les persones treballadores. Esperem que esdevingui un instrument útil per promoure la igualtat de retribució entre homes i dones.

Tanmateix, en aquest mateix espai de concertació social de la Generalitat de Catalunya amb els agents econòmics i socials hem elaborat un nou recurs per a la sensibilització en matèria d’igualtat salarial, que té per objectiu sensibilitzar tot desmuntant algunes falses creences sobre la bretxa salarial basades en prejudicis.

Es tracta d’un material de suport per a la implantació de la Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones enfocada a trencar cinc mites per mitjà d’una breu explicació que ens permet entendre d’on venen i amb quins arguments podem desmuntar aquests mites.

Aquests recursos seran presentats a càrrec de Mireia Recio, Tècnica del Departament de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment del Treball.

Ponent: Paula Mattio Lastra,Consultora en Igualtat i Diversitat, Prevenció d’assetjament, Conciliació. Directora Diversitat Mehrs.CEO Aleph Comunicación

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm. Expedient núm. TSF082/20/0001

 

La jornada es podrà seguir per la plataforma Zoom. (Places limitades, si s’esgoten obrirà llista d’espera)

S’enviarà un correu electrònic amb l’enllaç per a accedir a la reunió el dia anterior a la jornada.

És imprescindible en formalitzar la inscripció emplenar tots els camps del formulari: nom, cognoms (que han de ser els mateixos que s’utilitzaran per a identificar-se en Zoom), DNI, empresa i adreça postal completa.

Amb el suport de:

Organitzador

Relacions Laborals

X