Menu

septiembre, 2023

19sep10:0017:30Actividad finalizadaII Fòrum de Medicina Personalitzada. Innovació biomèdica en el S.XXI10:00 - 17:30 C =Prevenció de Riscos LaboralsACTIVITAT FINALITZADA

INSCRÍBETE A LA ACTIVIDAD

Reservas cerradas

¿No puedes asistir al evento?Cambiar mi reserva

Horario

(Martes) 10:00 - 17:30

Detalles del evento

II Fòrum de MEDICINA PERSONALITZADA

Innovació biomèdica en el S.XXI

 

El Fòrum de Medicina Personalitzada neix amb la vocació de convertir-se en un lloc amb voluntat de continuïtat on el món empresarial i el món científic puguin trobar-se, comunicar-se i debatre sobre com implementar la Medicina Personalitzada i de Precisió. 

Existeix una necessitat clara del món empresarial de poder fer una anàlisi prèvia al món científic per identificar correctament les inversions amb capacitat de retorn en el camp de la medicina personalitzada. Des d’aquest Fòrum volem divulgar continguts científics basats en informació i evidències científiques clares i constatables, a partir dels principis de rigorositat i transparència, posant sobre la taula els límits ètics de les investigacions i les aplicacions dels resultats. Ens proposem fomentar la cultura científica i l’esperit crític, que ens ajudi a entendre què està passant al nostre voltant en l’àmbit de la Salut en general i de la Medicina Personalitzada en particular.

Aquesta segona edició del Fòrum la volem dedicar a una temàtica actual i que genera no poca controvèrsia a la societat, concretament a l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) a la Medicina Personalitzada, des d’una visió científica, ètica i de transferència del coneixement generat.

La intel·ligència artificial (IA) està revolucionant molts camps de la biomedicina, des del diagnòstic i tractament de malalties fins a la investigació de nous fàrmacs i teràpies, i està jugant un paper important en la medicina personalitzada facilitant l’anàlisi de grans quantitats de dades de pacients per identificar patrons i relacions que no són evidents a primera vista. Això pot ajudar als metges a prendre decisions més informades sobre el diagnòstic i el tractament dels seus pacients, i personalitzar l’atenció mèdica en funció de les seves característiques individuals. Tanmateix, també planteja aspectes ètics importants que han de ser considerats amb cura: com l’ús de les dades dels pacients, l’equitat en l’accés a l’atenció mèdica i la responsabilitat i transparència en el desenvolupament de noves teràpies i fàrmacs.

 

Organizador

Of. Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals

X
X