Menu

novembre, 2021

15nov10:0013:00Activitat finalitzadaIII Cicle Formatiu PIGE: 2a. Sessió - Mesures i plans d’igualtat de gènere10:00 - 13:00 Presencial i online ( Híbrid)C =LaboralACTIVITAT FINALITZADA

Inscriu-te ara

Reserves tancades

No pots assistir?Canviar la meva reserva

Horari

(Dilluns) 10:00 - 13:00

Localització

Presencial i online ( Híbrid)

Detalls

La igualtat és un dret fonamental per al progrés i la cohesió social i també és un factor de competitivitat per a les empreses. En aquest sentit, la igualtat entre gèneres és, primer, un dret de les dones i un deure de la societat i, segon, un element de competitivitat vinculat a la gestió del talent del qual ni es pot ni s’ha de prescindir.

La finalitat principal d’aquest cicle formatiu és la promoció de mesures d’igualtat entre dones i homes a l’àmbit laboral, mitjançant la negociació col·lectiva, com a element clau per a l’avanç real i efectiu en la matèria.

Aquest Cicle Formatiu forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm.TSF082/20/0001.

Ponent: Ana Alós Ramos, Sòcia i Advocada d’Uría Menéndez. Especialitzada en Dret del Treball i SS. Membre del consell consultiu de Factor Humà i professora a diverses institucions, com ESADE i el Col·legi d’Advocats de Barcelona. L’any 2007 va aconseguir introduir en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, l’esmena que es va incorporar a l’article 48.4. 5é paràgraf de l’Estatut dels Treballadors que permet l’ampliació de la baixa per maternitat en els casos en els quals el nounat ha de ser hospitalitzat després del part.

Amb la intervenció de Jordi Puiggalí i Torrentó,  cap Servei de Negociació i Registres Laborals de la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Objectiu:
Analitzar els punts crítics de l’elaboració d’un pla d’igualtat: convicció de la direcció; constitució de la comissió negociadora; elaboració de la diagnosi; grup d’empreses; auditories salarials, l’acció positiva; seguiment i control; registre dels plans. Casos analitzats per la jurisprudència. Sistema de solució de conflictes, tutela administrativa i judicial. Revisió de possibles mesures a implementar. Exemples pràctics.

 

Si dessitja assitir telemàticament, formalitzi la seva inscripció aquí

 

La jornada es podrà seguir per la plataforma Zoom.

S’enviarà un correu electrònic amb l’enllaç per accedir a a la reunió el dia anterior a la jornada.

És imprescindible en formalitzar la inscripció omplir tots els camps del formulari: nom, cognoms (que han de ser els mateixos que s’utilitzaran per a identificar-se a Zoom), DNI, empresa i adreça postal completa.

 

Amb el suport de:

Organitzador

Relacions Laborals

X
X