La motxilla austríaca: Els fons de pensions ocupacionals i els règims d’indemnització per acomiadament

octubre, 2019

16oct12:00- 14:00Activitat finalitzadaLa motxilla austríaca: Els fons de pensions ocupacionals i els règims d'indemnització per acomiadament12:00 - 14:00 Categoria:Foment del Treball

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dimecres) 12:00 - 14:00

Ubicació

Login required to see the information Login

Detalls

La motxilla austríaca: Els fons de pensions ocupacionals i els règims d’indemnització per acomiadament

La motxilla austríaca ha estat en l’agenda política espanyola durant més d’una dècada. A través de la denominada motxilla austríaca es genera un compte d’estalvi individual, de l’aportació del qual s’encarrega principalment l’empresari. Aquestes aportacions acompanyen al treballador durant tota la seva vida laboral, sense importar on exerceixi les seves funcions laborals, i poden ser rescatades pel treballador tant en cas d’acomiadament, com en cas de baixa voluntària. A més, serveixen per a augmentar la quantia de la pensió quan el treballador es jubila.

Aquest sistema es va implementar a Àustria en 2003 amb gran èxit. No només redueix el cost de l’acomiadament per a les empreses, sinó també ajuda a dinamitzar i flexibilitzar el mercat laboral, atès que els treballadors mantenen els seus drets adquirits tant en cas d’acomiadament, com en cas de baixa voluntària.

Foment del Treball, Advantage Àustria i el Consolat Honorari d’Àustria a Barcelona, proposen debatre per primera vegada a Espanya aquest tema en profunditat a través d’aquesta Jornada Tècnica. Per a això comptarem amb un dels majors experts d’Àustria en aquesta matèria: Christian BoehmCEO de APK, la caixa més gran de pensions d’Àustria, i membre de la junta de Pensions Europe.

 

PROGRAMA

11.45 h Acreditacions

12.00 h Benvinguda

  • Joan Roget, Vicepresident de Foment del Treball
  • Christian Ebner, Ambaixador d’Àustria en España
  • José Maria Bové Montero, Cònsol General Honorari d’Àustria
  • Andreas Schmid, Delegat Comercial d’Àustria a Barcelona

12.15 h Disposicions laborals a Àustria: Els fons de pensions ocupacionals i els règims d’indemnització per acomiadament (Presentació en anglès amb traducció simultània)

  • Christian Boehm, CEO de APK Pensionskasse AG i membre de la junta de Pensions Europe

12.45 h Debat

13.00 h Aperitiu i Networking

AMB EL PATROCINI DE: 

Organitzador

Foment del Treballfoment@foment.com Via Laietana 32-34

Foment del TreballVia Laietana, 32, 08003 Barcelona

X