Menu
II Cicle Formatiu PIGE: 2a. Sessió – Mesures i plans d’igualtat de gènere

juny, 2021

10juny10:00- 13:00Activitat finalitzadaII Cicle Formatiu PIGE: 2a. Sessió - Mesures i plans d’igualtat de gènere10:00 - 13:00 Webinar por ZoomC:Laboral

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dijous) 10:00 - 13:00

Ubicació

Webinar por Zoom

Webinar per Zoom

Detalls

Un pla d’igualtat és un conjunt ordenat de mesures, adoptades després de dur a terme una diagnosi de situació, que serveixen per assolir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes a l’empresa, eliminant qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe (definició extreta de l’article 46 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes).

Els plans d’igualtat fixen els objectius concrets d’igualtat que s’han d’assolir, les estratègies i les pràctiques que s’han d’adoptar per a la seva consecució, així com l’establiment de sistemes eficaços de seguiment i avaluació dels objectius fixats.

Recentment s’ha publicat el Reial decret 901/2020 pel qual es regulen els plans d’igualtat i el seu registre.

El reial decret desenvolupa els aspectes del Reial Decret-llei 6/2019 relacionats amb el procediment de negociació dels plans d’igualtat, el contingut mínim dels plans d’igualtat, les funcions de la comissió negociadora, i el registre dels plans d’igualtat.

En aquest sentit, des de Foment del Treball organitzem la present jornada per exposar i orientar a les empreses i persones negociadores de convenis l’aplicació pràctica d’aquest nou marc reglamentari i poder adreçar aspectes com:

  • Punts crítics en l’elaboració d’un pla d’igualtat: convicció de la direcció; constitució de la comissió negociadora; elaboració del diagnòstic; grup d’empreses; auditories salarials; l’acció positiva; seguiment i control; registre del plans.
  • Casos analitzats per la nostra jurisprudència.
  • Sistemes de solució de conflictes, tutela administrativa i judicial.
  • Revisió de possibles mesures a implementar.
  • Exemples pràctics.

Ponent: Ana Alós Ramos Ramos, Sòcia i Advocada d’Uría Menéndez. Especialitzada en Dret del Treball i SS. Membre del consell consultiu de Factor Humà i professora a diverses institucions, com ESADE i el Col·legi d’Advocats de Barcelona. L’any 2007 va aconseguir introduir en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, l’esmena que es va incorporar a l’article 48.4. 5é paràgraf de l’Estatut dels Treballadors que permet l’ampliació de la baixa per maternitat en els casos en els quals el nounat ha de ser hospitalitzat després del part.

 

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm. TSF082/20/0001.

La jornada es podrà seguir per la plataforma Zoom. (Places limitades, si s’exhaureixen s’obrirà llista d’espera)

S’enviarà un correu electrònic amb l’enllaç per accedir a a la reunió el dia anterior a la jornada.

És imprescindible en formalitzar la inscripció omplir tots els camps del formulari: nom, cognoms (que han de ser els mateixos que s’utilitzaran per a identificar-se a Zoom), DNI, empresa i adreça postal completa.

 

Amb el suport de:

Organitzador

Relacions Laborals

X