Menu

octubre, 2022

03oct(oct 3)8:0007(oct 7)20:00Actividad finalizadaMissió Comercial al Vietnam8:00 - 20:00 (7) VietnamC =Foment del Treball,Internacional,Missions EmpresarialsACTIVITAT FINALITZADA

INSCRÍBETE A LA ACTIVIDAD

Reservas cerradas

¿No puedes asistir al evento?Cambiar mi reserva

Horario

3 (Lunes) 8:00 - 7 (Viernes) 20:00

Lugar

Vietnam

Detalles del evento

Vietnam va ser un de països que millor va contenir la pandèmia del COVID-19 el 2020, aconseguint assolir un creixement del PIB del 2,9%, un dels més elevats del món. Tot i això, dues intenses onades de contagis el 2021 van provocar una desacceleració fins al 2,6%, obligant a modificar l’estratègia de tolerància zero contra la pandèmia per passar a una política més flexible de reobertura. El 2022 la reactivació econòmica serà destacable per la reobertura després de la pandèmia, la deslocalització d’empreses manufactureres des de la Xina (i fins i tot des d’altres països com Tailàndia), i l’entrada en vigor de nous acords comercials com el RCEP i la consolidació de l’Acord amb la UE. Segons el FMI, podria créixer per sobre del 6% a mitjà termini.

Vietnam disposa encara d’un gran marge per continuar creixent a taxes elevades, aprofitant els costos reduïts de la seva mà d’obra, el gap tecnològic i la continuïtat del procés de reformes.

A més, el consum intern creixent també afavoreix el dinamisme econòmic. Encara que la renda per càpita és encara modesta, la classe mitjana incipient està generant, cada vegada més, una important demanda de béns de consum i d’oci.

Vietnam és un país molt obert a l’exterior gràcies al seu potent sector manufacturer i a la intensa inserció del seu sector industrial a les cadenes de valor internacionals com a plataforma de fabricació intermèdia. La seva taxa d’obertura comercial va registrar el 2021 un 183% espectacular.

A les exportacions més tradicionals (petroli, peix i marisc, cafè i altres productes agrícoles, confecció i mobles) s’uneixen exportacions de tecnologia mitjana cada cop més significatives a causa de l’interès de la inversió estrangera en la implantació de factories d’electrònica al país.

Pel que fa a les importacions, destaquen els components electrònics, amb prop d’un terç de les compres, seguits dels productes tèxtils, amb un 10%.

L’obertura a l’exterior no impedeix, en tot cas, l’existència de certs inconvenients, ressaltats per l’OMC, que ha instat recentment el Govern a reduir encara més els tràmits burocràtics i augmentar la transparència dels procediments administratius.

Un país com Vietnam ofereix oportunitats a tots els sectors, ja que a les infraestructures està tot per fer i la classe mitjana emergent és un terreny fèrtil per a béns de consum. Però aquestes oportunitats van acompanyades de barreres, irritants comercials que no totes les empreses tenen capacitat financera o paciència de suportar. Les empreses que decideixin posar rumb al Vietnam han de tenir molt ben investigat el mercat i conèixer on s’amaguen els esculls que amenacen la seva entrada, però de salvar-los es troben davant d’un mercat amb grans oportunitats.”

 

Objectiu

L’objectiu de la missió es identificar possibles socis, distribuïdors o clients en aquest mercat que s’adaptin a les necessitats de cada empresa. Cada empresa disposarà d’una agenda individualitzada de contactes.

 

Preparació de l’Agenda serà a càrrec de la Oficina Econòmica i Comercial, Ambaixada d’Espanya al Vietnam.

 

Organizador

Internacionalinternacional@foment.com

X
X