Menu
Biblioteca per al foment del diàleg – Presentació del llibre La Catalunya Ciutat d’Eugenio Trías

octubre, 2020

13oct19:00- 20:30Activitat finalitzadaBiblioteca per al foment del diàleg – Presentació del llibre La Catalunya Ciutat d’Eugenio Trías19:00 - 20:30 Webinar por ZoomC:Cultura

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dimarts) 19:00 - 20:30

Ubicació

Webinar por Zoom

Detalls

 

Cicle de diàlegs entre cultura i empresa 2020/2021

Cicle impulsa

 

Ens trobem en un context on l’exigència sanitària, la inestabilitat política i la crisi econòmica redueixen les possibilitats d’impulsar coses noves. No obstant això, només és possible afrontar la crisi provocada per la Covid-19 fomentant l’impuls creatiu, empresarial, social i cultural. Per aquest motiu, considerem fonamental impulsar el diàleg entre aquelles personalitats que han aconseguit els seus objectius empresarials i els joves empresaris que estan posant en marxa els seus projectes empresarials. El Cicle Impulsa és una iniciativa per afavorir la trobada entre talents empresarials de diferents generacions, mostrar la importància de la col·laboració i generar nous nodes capaços de fer més fort el pensar empresarial.

 

Presentació del llibre La Catalunya Ciutat dEugenio Trías

Amb Miguel Trías i Arash Arjomandi

Moderat per Fèlix Riera

Dimarts, 13 d’octubre a les 19h

El diàleg es podrà seguir i participar en directe a la Biblioteca de Foment del Treball o virtualment a través de Zoom.

“Avui és urgent reprendre -ben restaurat i adaptat a les realitats actuals- aquell insigne i silenciós debat entre dos models de Catalunya-ciutat, l’urbs caòtica i complexa, fundada en el pacte moral, la ciutat del perdó maragalliana; i la ciutat ideal, platonitzant, discriminada geomètricament, amb duanes migratòries, amb proteccionisme de població i lliurecanvisme d’idees, tal com la somiava d’Ors”
Eugenio Trías

 Hi ha assaigs que, amb el temps, perden la seva capacitat d’interpel·lar el present i altres que mai deixen de fer-ho. L’assaig del filòsof Eugenio Trías, que va veure la llum el 1985, és un clar exemple d’un text que ens interpel·la i cerca constantment per avançar en una definició oberta i complexa de Barcelona. Catalunya-ciutat ambicionava provocar al lector l’anhel, la recerca d’una recuperació de la civilitat com a màxima expressió de la ciutat moderna. Les seves reflexions segueixen estant presents a l’agenda intel·lectual i política de la ciutat en un moment en què la crisi econòmica de l’any 2008, la crisi política del 2012, amb la posada en marxa del conflicte polític entre Catalunya i Espanya, i la crisi de la Covid-19 obliguen a plantejar quin rumb ha de prendre Barcelona. El diàleg entre Miguel Trías, germà de l’autor i que ha realitzat el pròleg del llibre, i el filòsof Arash Arjomandi té per objectiu parlar de Barcelona des del mateix espai de reflexió que ens va proposar Eugenio Trías.

 PONENTS:


Miguel Trías

Abogado (Socio de la firma Cuatrecasas)
Catedrático de Derecho Mercantil en ESADE
Destacado por Best Lawyers como Corporate and M&A Lawyer del año 2018 y Capital Markets Law Lawyer del año 2017
Autor de libros de derecho en las editoriales Planeta, McGraw Hill, etc.

 

 

 


Arash Arjomandi

Filósofo, discípulo de Eugenio Trías
Profesor de Ética en la EUSS School of Engineering (UAB)
Consultor en Liderazgo de Inspiralia

 

 

* Les places presencials es confirmaran personalment i l’enllaç per a connectar-se a Zoom s’enviarà el dia abans de la jornada. 

Organitzador

Foment del Treballfoment@foment.com Via Laietana 32-34

X