Menu

junio, 2021

16jun10:0012:00Actividad finalizadaProjectes de qualificació de les empreses. La cobertura dels convenis col·lectius10:00 - 12:00 Webinar por ZoomC =Formació i FPACTIVITAT FINALITZADA

INSCRÍBETE A LA ACTIVIDAD

Reservas cerradas

¿No puedes asistir al evento?Cambiar mi reserva

Horario

(Miércoles) 10:00 - 12:00

Lugar

Webinar por Zoom

Webinar per Zoom

Detalles del evento

L’eina més adequada per mantenir el necessari equilibri entre les necessitats empresarials i socials, són la concertació i el diàleg social, i com a concreció últim d’aquest diàleg, la plasmació de les mesures en els convenis col·lectius, els quals es configuren com un marc comú i de mínims per a totes les empreses del sector.

Tot i que les normatives sobre Formació Professional no paren especial atenció a la funció que pot i ha d’assumir el conveni col·lectiu en la promoció de la Formació Professional, a més de la participació dels Agents Socials amb les Administracions Públiques (estatal i autonòmica), aquests assumeixen una funció destacable.

Els empresaris i les seves associacions, i els sindicats i representants dels treballadors, són, d’entre els diferents subjectes encarregats de posar en pràctica les mesures articulades al voltant de la Formació Professional, els que més consciència tenen de les necessitats reals de la població destinatària , ja que són els millors coneixedors de l’evolució del mercat laboral, del pes que els diferents sectors tenen en el teixit productiu, de les mancances formatives dels treballadors que presten serveis en les empreses o dels futurs treballadors que necessitaran per seguir sent competitives, si bé per a això es requereix un profund coneixement de com aquesta s’articula, en què vessants poden actuar, i sobre quins col·lectius es projecta.

L’objectiu d’aquesta jornada és posar al dia als assistents de les últimes novetats esdevingudes en el Sistema de Formació Professional, donar a conèixer casos d’èxit de projectes de sectors i empreses per qualificar persones explorant la cobertura dels convenis col·lectius.

 

PROGRAMA: 

10:00 h Benvinguda
Iris Molina, Responsable del Departament de Coneixement i Formació Professional  de Foment del Treball

10:05 h Novetats en el Sistema de la Formació Professional: Comissió Rectora, Agència Pública, Documents de Bases, Processos d’acreditació de competències professionals. 
Manuel Rosillo, President de la Comissió de Formació de Foment del Treball

10:25 h Conveni col·lectiu de la Química i  acords específics sobre Formació Professional 
Cristina Vázquez, Directora Departament Soci-Laboral de la Federación Empresarial de la Industria Química Española

10:45 h Projecte FP Dual del Gremi del Motor 
Sr. Joan Blancafort, Secretari General del Gremi del Motor

11:05 h Projecte FP Dual de la Federació Empresarial de Carns i Industries Cárnicas
Sra. Esther Badia, Responsable de Formació de la Federació Empresarial de Carns i Industries Càrnies

11:25 h El reconeixement de competències en els convenis laborals del sector de l’Aigua. Model intern d’acreditacions de Suez
Marc Mascareñas, Director de Relacions Laborals d’Agbar

11:45 h Debate
Moderadora:
Iris Molina, Responsable del Departament de Coneixement i Formació Professional  de Foment del Treball

12:00 h Cloenda

 

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm. TSF051/19/00005.
AMB EL SUPORT DE:

 

 

Organizador

Coneixement i Formació Professional

X
X