Menu

octubre, 2022

10oct10:0012:00Activitat finalitzadaPUNTS CLAU DE LA REFORMA DEL RÈGIM D’AUTÒNOMS10:00 - 12:00 Foment del TreballC =LaboralACTIVITAT FINALITZADA

Inscriu-te ara

Reserves tancades

No pots assistir?Canviar la meva reserva

Horari

(Dilluns) 10:00 - 12:00

Localització

Foment del Treball

Via Laietana, 32

Detalls

El 27 de juliol passat es va aprovar el Reial Decret Llei 13/2022 pel qual s’estableix un nou sistema de cotització per als treballadors autònoms i es millora la protecció per cessament d’activitat.

Aquest Reial Decret, que ha arribat després de més d’un any de negociació, respon al mandat que la Comissió del Pacte de Toledo va fer al Congrés, on va instar el Govern que negociés, en el marc del diàleg social, un nou sistema de cotització per ingressos reals dels autònoms.

Aquesta reforma del RETA, que entrarà en vigor el proper 1 de gener de 2023, suposarà un nou sistema de cotització dels treballadors autònoms en funció dels rendiments anuals obtinguts a l’exercici de les seves activitats econòmiques, empresarials o professionals .

L’objecte de la present jornada serà analitzar la nova normativa, així com resoldre els dubtes que puguin sorgir en relació amb l’aplicació pràctica de la mateixa.

PROGRAMA

10.00 h. Presentació de la jornada
Javier Ibars, director del departament de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment.
Cristina Pérez, presidenta d’ATA Catalunya i de la Comissió d’Autònoms de Foment del Treball

10.10 h. Marc Normatiu 
Celia Ferrero, vicepresidenta de la Federació Nacional de Treballadors Autònoms

10:50 h. Café-Networking

11.10 h. Aplicació pràctica. La visió de l’Administració
José María Vargas, director Administració de la Tesorería General de la Seguridad Social de Vilanova i la Geltrú. Professor associat de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona

11.40 h. Debat i preguntes

Moderador: Javier Ibars, director del departament de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment

12:00 h. Cloenda
Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball

 

Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm. STC/002/21/000001.

Amb el suport de:  

Organitzador

Relacions Laborals

X
X