Menu
Reestructuracions en temps de Covid: restriccions als acomiadaments i altres mesures alternatives de flexibilitat laboral

abril, 2021

7abr10:00- 12:00Activitat finalitzadaReestructuracions en temps de Covid: restriccions als acomiadaments i altres mesures alternatives de flexibilitat laboral10:00 - 12:00 Webinar por Zoom

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dimecres) 10:00 - 12:00

Ubicació

Webinar por Zoom

Webinar per Zoom

Detalls

Fa pocs dies es va complir un any de l’inici a Espanya de la crisi sanitària i de l’entrada en vigor del “Reial decret llei 8/2020, de 17 de març de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19”, la primera de moltes normes que, al llarg de l’últim any, han afectat d’una manera profunda a la regulació de les relacions laborals.

Les dades mostren que l’important impacte de la crisi sanitària en el teixit empresarial català posa de manifest que serà necessari dur a terme reestructuracions de major o menor abast. En aquest context, la pròrroga dels ERTE així com de la resta de mesures laborals especials vinculades a la Covid (vigents, de moment, fins al 31 de maig de 2021) explica que sigui oportú entendre quins margens d’actuació existeixen en l’actualitat des del punt de vista laboral.

L’objecte de la present conferència serà analitzar, d’una banda, els principals aspectes a considerar a l’hora d’aplicar mesures de reestructuració d’acord amb la normativa actual, prestant especial atenció a les restriccions per a acomiadar (i les conseqüències del seu incompliment) i, d’altra banda, mesures alternatives de flexibilitat laboral.

Igualment, s’exposarà la situació actual del SEPE en relació amb l’aplicació dels ERTE i els principals aspectes a tenir en compte per a la gestió de la cobertura d’atur.

PROGRAMA

10.00h Inauguració de la jornada
David Tornos,
secretari general de Foment del  Treball

10.05h RTE versus ERE: valoració de possible compatibilitat i transició d’ERTO a ERE.
Juan Reyes, advocat i soci d’Uría Menéndez

10.30h Restricciones vinculadas a la crisis sanitaria: la denominada “prohibición de despedir”; su alcance e interpretación; consecuencias del incumplimiento y principales interpretaciones judiciales hasta la fecha.
Inés Ríos, advocada i counsel d’Uría Menéndez

10.50h Medidas alternativas de flexibilidad laboral: mecanismos de ajuste laboral alternativos al despido que puedan contribuir a la contención de costes y reorganización empresarial.
Juan Reyes, advocat i soci d’Uría Menéndez

11.05h Actualidad SEPE
Víctor Santa-Bárbara, director del Servei Públic d’Ocupació de la provincia de Barcelona i coordinador territorial de Cataluña.

11.30h Precs i preguntes.
Moderador, Javier Ibars, director  del departameno de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment del Treball

11.50h Cloenda
María Ángeles Tejada, directora General de Public Affairs de Randstad

PATROCINADORES: 

Organitzador

Debats Laborals

X