Menu

setembre, 2023

27set9:3011:00Activitat finalitzada“Sancions i embargaments internacionals: ¿A quin panorama s’enfronten les empreses espanyoles?”9:30 - 11:00 OnlineACTIVITAT FINALITZADA

Inscriu-te ara

Reserves tancades

No pots assistir?Canviar la meva reserva

Horari

(Dimecres) 9:30 - 11:00

Localització

Online

Detalls

Les sancions internacionals i els controls a l’exportació han anat guanyant importància i visibilitat en geopolítica en els darrers anys, provocant significants efectes econòmics per a moltes empreses que operen i comercien a nivell internacional. La influència d’aquests instruments s’ha magnificat durant l’últim any i mig, principalment com a conseqüència de dos successos importants: la invasió russa d’Ucraïna i l’augment de les tensions en la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina. El compliment de les sancions internacionals i dels controls a l’exportació és fonamental per evitar possibles repercussions negatives tant a nivell sancionador com reputacional. Tot i això, no sempre és senzill aconseguir-ho, ja que es tracta d’un tema complex en què influeixen factors com la possible aplicació de diversos règims jurídics a un mateix cas o l’extraterritorialitat de certes normes.

Durant la sessió analitzarem els diversos i més recents paquets de sancions contra Rússia adoptats per la Unió Europea i altres jurisdiccions. També analitzarem el reforçament recent dels controls d’exportació dels Estats Units dirigits a limitar el desenvolupament de la indústria dels semiconductors a la Xina, una mesura que també afecta, en gran mesura, empreses no nord-americanes.

Programa  

09:30 h. Benvinguda

             Kilian Garcia, director departament  internacional, Foment del Treball Nacional           

09:45h. “Sancions i embargaments internacionals: ¿A quin panorama s’enfronten les empreses espanyoles?”

  • Introducció 
  • Consideracions generals
  • Sancions : Jurisdicció 
  • Situació actual respecte a Rússia
  • Lliçons apreses
  • Aspectes claus de Compliance
  • What’s next?
  • Torn de precs i preguntes

11:00 h. Fi de la sessió 

 

Ponents

Paul Amberg, soci Trade & Commerce, Baker Mckenzie

Valeria Enrich, socia Trade & Commerce, Baker Mckenzie

Irene Esteve, associada Trade & Commerce, Baker Mckenzie

 

Organitzador

Internacionalinternacional@foment.com

X
X