Menu

octubre, 2022

19oct16:0017:30Activitat finalitzadaUna nova oportunitat per al món empresarial: la superació dels trastorns de l’aprenentatge escolar16:00 - 17:30 Foment del TreballC =Prevenció de Riscos LaboralsACTIVITAT FINALITZADA

Inscriu-te ara

Reserves tancades

No pots assistir?Canviar la meva reserva

Horari

(Dimecres) 16:00 - 17:30

Localització

Foment del Treball

Via Laietana, 32

Detalls

Una nova oportunitat per al món empresarial: la superació dels transtorns de l’aprenentatge escolar

Les dificultats escolars dels fills són una important causa d’absentisme laboral, trencaments matrimonials i angoixa dels empleats afectats. A més, molts joves amb trastorns de l’aprenentatge tenen importants  dificultats en la seva incorporació laboral i, també, en el manteniment del seu lloc de treball.

Tradicionalment s’ha considerat que les dificultats escolars són producte dels factors familiars, escolars o socioculturals que envolten als infants i adolescents, però avui està demostrat que l’origen d’aquestes dificultats són, en gran part, degudes a deficiències en el neurodesenvolupament i no al caràcter dels infants. La majoria d’aquestes deficiències són corregibles abans de la majoria d’edat si es diagnostiquen i es tracten a temps, permetent que els escolars afectats puguin desenvolupar una vida saludable, profitosa i autònoma, revelant en molts casos talents i capacitats amagats per aquests trastorns. Si no es tracten a temps, poden perdurar durant tota la vida.

A Catalunya, es diagnostiquen i es tracten de mitjana només 2 o 3 alumnes de cada 10 que ho necessiten, el que significa que uns 140.000 alumnes amb trastorns de l’aprenentatge no estan ni diagnosticats ni tractats.

Per tot això, es considera que els programes de suport als propis treballadors amb dificultats permanents d’aprenentatge o als seus fills repercuteix en un important impacte personal, laboral i social per tota la seva família. A la vegada que per a les empreses invertir en aquest tipus de programes, a més del benestar dels empleats, repercuteix positivament en el rendiment de tota l’organització.

L’objectiu d’aquesta jornada és oferir informació de l’abast que tenen els tratorns de l’aprenentatge, no únicament en un baix rendiment, fracàs i abandonament escolar, sinó tambié analitzar les conseqüències que poden arribar a tenir en l’àmbit laboral i quin és el paper que poden jugar les empreses per tal de mitigar els seus efectes i descubrir nou talent i noves capacitats.

Organitzador

Of. Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals

X
X