La UEA -a través del col·lectiu UEA joves, dirigit a joves empresaris/es, directius/ves i emprenedors/es d’entre 22 i 35 anys- va organitzar la primera sessió d’un nou cicle de conferències i visites a empreses anomenat “Aprenentatges a través de l’empresa anoienca”. L’objectiu d’aquest cicle és acostar casos d’èxit empresarial anoienc davant el relleu de l’empresa familiar i el motor de l’emprenedoria; posant èmfasi amb empreses referents i de proximitat.
.
En aquesta ocasió, la segona i tercera generació del holding empresarial, Calaf Grup (Josep Maria Pujol, Xavier Pujol, Joan Pujol, Míriam Pujol i Jordi Pujol) varen fer un repàs del passat, present i futur de Calaf Grup, una empresa amb més de 60 anys d’història, arrelada al territori i al municipi, compromesa amb la qualitat, la innovació, la sostenibilitat i en generar un impacte positiu en la societat.
.
La seva activitat empresarial s’organitza en diferents àrees de negoci que es complementen entre si per oferir solucions integrals. Una de les principals àrees és la construcció, amb projectes d’edificació, obra civil i rehabilitació, tant en l’àmbit públic com privat; amb la rehabilitació d’obres emblemàtiques com l’Hospital de Sant Pau o les taquilles de la Sagrada Família, o la construcció de naus industrials, oficines, hospitals, habitatges, entre altres.
.
El punt que va generar més reflexió va ser el dels reptes d’una empresa familiar, i especialment la importància de gestionar bé el relleu. Es va parlar de les inquietuds que genera aquest procés, de com pot afectar l’estabilitat i la continuïtat de l’empresa, i de la necessitat d’establir un protocol clar que defineixi rols, responsabilitats i objectius comuns. Es va remarcar també el valor de comptar amb experts externs que puguin acompanyar el procés de manera professional i imparcial, per garantir que el traspàs entre generacions es faci amb visió, confiança i respecte als valors fundacionals de l’empresa.
.
L’acte, celebrat a les instal·lacions de Calaf Industrial i Picvisa, va permetre donar a conèixer a les famílies empresàries; destacant el paper de Calaf Industrial en l’enginyeria, disseny i fabricació de maquinària; l’automatització de processos i el disseny i integració de plantes industrials; i Picvisa, que impulsa projectes basats en IA i visió per computador, aplicats a la classificació de residus i l’economia circular.
.
Aquesta primera sessió va comptar amb la participació de més de trenta assistents, famílies empresàries que volien conèixer de primera mà com aquesta empresa anoienca, ha fet i fa front al relleu a l’empresa familiar; i va estar moderat per la periodista i responsable de Comunicació de la UEA, Bet Altarriba. L’acte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
.
Des d’UEA Joves es valora molt positivament aquesta primera sessió i es continua treballant per oferir espais d’intercanvi i aprenentatge entre joves del teixit empresarial de la comarca.
Comments are closed.