Menu

GLOBAL PARTNER   

STRATEGIC PARTNERS   

                    

La Foment Week és un espai de debat obert que té com a objectiu posar en valor el paper del món empresarial dins la societat i debatre els reptes de desenvolupament econòmic dins del marc europeu des de dos vessants: una empresarial i un altra social. Foment del Treball és l’impulsor d’aquest projecte que, sota el lema ‘Més consciència social, més valor empresarial’, va néixer el passat mes de març amb vocació de convertir-se en un esdeveniment anual de referencia.

En el context actual, és més necessari que mai un debat obert de la mà de figures autoritzades per poder fer front a l’afectació social i econòmica derivada del Covid-19. En aquest sentit, des de Foment reprenem el debat Mirant a Europa, un projecte en el que portem mesos treballant en col·laboració amb Grant Thornton i la resta de patrocinadors.

Per poder dur-lo a terme el proper 18 de setembre reunirem a algunes de les figures més autoritzades dels principals estaments europeus, entre elles la ministra de Treball i Economia Social del Govern d’Espanya, Yolanda Diaz, el vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, o la directora general adjunta a la Dirección General d’Acció del Clima de la Comissió Europea, Clara de la Torre, per abordar qüestions sobre les que la societat i les empreses necessiten informació de primer nivell. Alguns dels ponents participaran de manera presencial i d’altres entraran per videoconferència.

Aquest espai de diàleg, que cobra ara especial vigència, se celebrarà a la seu de Foment en format televisiu, de 10h a 12h, i es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de Foment del Treball,la web de Grant Thornton i la web de La Vanguardia.

         

“Per poder pal·liar l’afectació social i econòmica del Covid-19 és necessari un debat obert i informat. Amb la celebració de Mirant a Europa reunirem a algunes de les figures més autoritzades dels principals estaments europeus per abordar mesures i iniciatives de present i de futur”, Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball

Fòrum Empresarial Mirant a Europa
18 de Setembre

El nou programa del Fòrum

10:00 – 10:03
Presentació de l’esdeveniment a càrrec del periodista Manel Pérez.

10:03 – 10:15
Intervenció de l’Excma. Sra. Yolanda Díaz, ministra de Treball i Economia Social del Govern d’Espanya.

10:15 – 10:30
Col·loqui entre el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president de Grant Thornton, Ramón Galcerán, sobre les necessitats d’impuls econòmic necessàries per superar la crisi econòmica derivada del COVID-19. S’analitzaran les accions que han dut a terme les empreses per millorar la seva capacitat d’adaptació al canvi i la planificació de negoci davant de diferents escenaris derivants d’aquesta pandèmia i dels seus possibles rebrots.

10:30 – 10:55
Taula de debat centrada en la reorientació del lideratge directiu en l’era post-covid, posant el focus en la innovació, moderada per Isabel Perea, Sòcia d’Auditoria de Grant Thornton. Comptarà amb al participació de Francina Valls, directora de RRHH de Criteria Caixa; Judith Viader, directora general de Frit Ravich, i Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’AGBAR. En aquest espai s’analitzaran les característiques dels líders del futur que es distingiran per ser innovadors, adaptar-se ràpidament al canvi i per l’habilitat d’aglutinar en un mateix equip perfils i cultures diverses en un entorn de transformació digital col·laboratiu, que modificarà els rols jeràrquics de les organitzacions fent-les més horitzontals.

10:55 – 11:15
Entrevista a Clara de la Torre, directora general adjunta a la Direcció General d’Acció pel Clima (DG CLIMA) de la Comissió Europea sobre el camí cap a una Europa més sostenible. Es tractarà el Pacte Verd Europeu, així com el Pla d’Inversions verdes que l’acompanya per a que Espanya i la resta de països europeus puguin transitar a una economia climàticament neutra. Un full de ruta imprescindible per assegurar que la reactivació d’Europa, durament colpejada pel coronavirus, sigui sostenible i ecològica.

11:15 – 11:50
Diàleg sobre la política monetària necessària per incentivar l’economia després de la crisi sanitària derivada del COVID-19. Comptarà amb la participació de Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu; Pablo Hernández de Cos, governador del Banc d’Espanya; Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, i Ramón Galcerán, president de Grant Thornton. Una de les institucions més actives en la lluita contra la pandèmia està sent el Banc Central Europeu. En els darrers anys el BCE ha configurat un extens pla de mesures sense precedents amb l’objectiu d’evitar problemes de liquiditat i incentivar inversions i finançament per lluitar contra els efectes econòmics provocats pel virus, i que tots els sectors de l’economia, incloses les famílies, empreses, banques i governs, es poden beneficiar de condicions financeres favorables que els hi permetin afrontar aquest cop tan dur. La posada en marxa d’aquestes noves mesures, així com les que són necessàries en l’àmbit fiscal i el bancari, juntament amb les necessitats del sector empresarial, són els temes que se sotmetran a debat.

11:50 – 12:00
Clausura a càrrec del Hble. Sr. Ramon Tremosa, conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

12:00 – 12:03
Tancament a càrrec del periodista, Manel Pérez.

Ponents destacats

El Fòrum Empresarial Mirant a Europa és un espai de debat en context europeu en el que, gràcies a la participació de destacats ponents, s’abordaran diferents qüestions que cobren especial rellevància en aquests moments com el paper i l’estructura del sistema bancari, les polítiques monetàries de la zona euro necessàries per incentivar l’economia després de la crisi sanitària derivada del covid-19, la vehiculació de les ajudes europees a través de la banca per fer front a la situació actual, l’impuls del Pacte Verd Europeu i la gestió empresarial davant de la pandèmia, entre altres aspectes.

La jornada comptarà amb ponents de primer nivell:

  • Vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos
  • Ministra de Treball i Economia Social del Govern d’Espanya, Yolanda Díaz
  • Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa
  • Governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos
  • Directora General Adjunta a la Direcció General d’Acció pel Clima de la Comissió Europea, Clara de la Torre
  • President de Grant Thornton, Ramón Galcerán
  • President de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre

Tallers socials

Des de l’àmbit social, la Foment Week es va articular en un programa d’activitats dissenyat per apropar a la societat el valor que es desprèn de les accions que es duen a terme des del món empresarial. El passat mes de març, al llarg d’una setmana, diferents corporacions es van integrar en diversos camps com l’escola, la universitat i el tercer sector gràcies al desenvolupament d’una sèrie de tallers:

  • El món empresarial, en femení: sessió dirigida a alumnes dels darrers cursos de l’ESO on els estudiants estableixen un diàleg amb empresàries al voltant del paper de la dona i la seva integració a l’empresa. El taller es desenvolupa en centres educatius públics de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona. 
  • El valor social de l’empresari: taller destinat a alumnes universitaris, centrat en una conversa oberta on diversos empresaris expliquen als joves estudiants el motiu pel quan han decidit emprendre un negoci i l’aportació de valor que el món de l’empresa realitza a la societat.
  • Voluntariat corporatiu, impulsant el futur laboral: sessió de mentoring realitzada conjuntament amb al Fundació Èxit, organització que treballa per a la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat. El format del taller es basa en una activitat d’Speed Dating on professionals de diferents empreses ajuden a un grup de joves a millorar les seves oportunitats d’inserció laboral, preparant-los per afrontar amb èxit una entrevista laboral.

Agenda

Actualitat

X
X