Menu

Mobilització empresarial en relació al coronavirus

Demanem al Govern d’Espanya que ampliï la suspensió de les declaracions i autoliquidacions tributàries fins al juny

Foment del Treball cerca el suport de totes les organitzacions sectorials i territorials per demanar de forma unitària, urgent i imminent que el Govern d’Espanya aprovi una ampliació de la suspensió en el pagament d’impostos fins al juny, i que la mesura també s’apliqui a les empreses amb una facturació superior als 600.000€ però que han hagut d’aturar la seva producció per falta de liquiditat.

Les noves mesures extraordinàries aprovades el 14 d’abril pel Consell de Ministres contribuiran a aportar liquiditat i tresoreria a pimes i autònoms en el moment més crític de la crisi econòmica desencadenada per la pandèmia del coronavirus, quan ja aviat es compleixen quatre setmanes del decret de l’Estat d’Alarma que va frenar en sec l’activitat econòmica.

No obstant això, Foment del Treball considera que:

  1. El temps de suspensió és excessivament curt i hauria d’ampliar-se fins a la liquidació del mes de juny ja que l’aturada de l’activitat es mantindrà en els mesos d’abril i maig.
  2. Segons es desprèn de les dades de l’Estadística Anual de l’Impost de Societats d’any 2017 –l’última disponible- aquestes mesures afecten el 84,8% dels contribuents per l’Impost de Societats i la pràctica totalitat dels autònoms, per l’IRPF. En canvi, queden fora entorn de 250.000 societats, segons l’última estadística anual de l’AEAT, que suposen el 83% dels pagaments a compte per l’Impost de Societats, moltes d’elles amb facturació superior als 600.000 € però amb greus problemes de liquiditat.

Organitzacions adherides

Coneix-les

Per donar el teu suport completa el següent formulari:

X