Menu

mayo, 2018

22may11:3014:00Actividad finalizadaAguantaran els llaços econòmics UE-Turquia les turbulències polítiques?L’anunci d’eleccions anticipades a Turquia el proper 24 de juny ha tornat a posar el focus sobre un país que porta mesos marcant l’agenda internacional11:30 - 14:00 Foment del TreballC =InternacionalACTIVITAT FINALITZADA

INSCRÍBETE A LA ACTIVIDAD

Reservas cerradas

¿No puedes asistir al evento?Cambiar mi reserva

Horario

(Martes) 11:30 - 14:00

Lugar

Login required to see the information Login

Detalles del evento

Turquia ha crescut una mitjana del 7% anual en els darrers deu anys i, actualment, és el cinquè mercat per a les exportacions de la Unió Europea i el sisè proveïdor d’importacions. Pel que fa a les relacions comercials amb Catalunya, Turquia és el tercer país fora de la UE que més exportacions catalanes rep i el quart mercat fora de la UE per a l’exportació espanyola, només per darrera dels Estats Units, la Xina i el Marroc.

La convocatòria d’eleccions anticipades es produeix en un moment d’inestabilitat i tensió política en el que les relacions Turquía-UE han patit diverses crisis. Fins a on podran resistir l’economia turca i els llaços amb la UE l’escenari que s’obre amb aquests nous comicis? Són aquests vincles immunes al que succeeixi a les esferes polítiques d’Ankara i les capitals europees? Quin tipus de missatge s’està enviant als inversors mundials?

El CIDOB, Foment del Treball i la German Marshall Fund* convoquen a representants del sector econòmic i persones interessades en Turquia per debatre sobre els escenaris polítics que s’obren en els propers mesos i sobre els riscos i oportunitats d’una economia emergent.

 

* Aquesta taula rodona forma part d’una sèrie de conferències organitzades en el marc de la Beca GMF-TOBB sobre Turquia, Europa i Qüestions Globals, organitzada per GMF en col·laboració amb la Union of Chambers of Commerce and Commodity Exchanges (TOBB).

 

PROGRAMA

11:30 h. Recepció assistents i cafè

12:00 h. Benvinguda

Sr. Joan Canals, President  de la Comissió Internacional, Foment del Treball i President  del Comitè per als Països de la Mediterrània i l’Orient Mitjà, CEOE

12:10 h. Aguantaran els llaços económics UE-Turquia les turbulències polítiques?

Sr. Sinan Ulgen, President  EDAM; Investigador Visitant , Carnegie Europe

Sr. Kadri Tastan, Investigador sènior, TOBB, German Marshall Fund

Sr. Eduard Soler, Investigador sènior, CIDOB

Sra. Laura Batalla, Secretària General, European Parliament Turkey Forum

Moderador: Sr. Joan Canals, President  de la Comissió Internacional, Foment del Treball i President  del Comitè per als Països de la Mediterrània i l’Orient Mitjà, CEOE.

13:00 h. Debat amb els assistents

13:50 h. Clausura

 

*La jornada serà en Anglès. 

Organizador

Internacionalinternacional@foment.com

X
X