Menu
Biblioteca per al foment del diàleg – Cicle de diàlegs entre cultura i empresa

desembre, 2019

4des19:00- 20:30Activitat finalitzadaBiblioteca per al foment del diàleg - Cicle de diàlegs entre cultura i empresa19:00 - 20:30 Foment del TreballC:Cultura,Foment del Treball

Inscriu-te a l'activitat

No podràs assistir a l'activitat?Canviar la meva inscripció

Hora

(Dimecres) 19:00 - 20:30

Ubicació

Foment del Treball

Via Laietana, 32

Detalls

El somni de Barcelona

Amb Enrique Ruiz Domènec i Luís Torras

Presentat per Josep Sánchez Llibre, President del Foment del Treball
Moderat per Fèlix Riera

 

“La crida a despertar que sacseja els que dormen, presoners del món exterior
Bruno Snell, extracte del seu assaig El descubrimiento del espíritu.

Un diàleg entre el coneixement del passat i les accions empresarials d’aquest per a identificar les potencialitats de Barcelona. L’historiador Enric Ruiz-Domènec, autor de Ricard Guillem o el somni de Barcelona i l’empresari Luís Torras ens endinsaran a identificar el model de ciutat que cal construir en els pròxims anys a partir de la seva tradició emprenedora, oberta, cosmopolita i creativa. La figura de Ricard Guillem, viatger, empresari i polític de segle XI, ens permet posar en relació el passat amb el present. Aquesta relació transmet valors al present en la mesura que avui el món empresarial ofereix visió, projecte, èxits i compromís amb la Barcelona que afronta els reptes que s’ha de plantejar la ciutat. Reptes com la globalització, les noves tecnologies, les noves pautes i maneres de consum i els canvis polítics exigeixen posar en valor aquells factors que en el passat van fer de Barcelona un lloc òptim per connectar amb el món.

La biblioteca de Foment del Treball és el marc idoni, entre llibres, per establir una sèrie de diàlegs que ajudin a transmetre les potencialitats de la nostra societat. Escoltar a una sèrie de personalitats de la cultura que dialoguin amb una nova generació d’empresaris i empresàries que avui ja són una realitat que la ciutat ha de descobrir.

PONENTS:

Enric Ruiz-Domènec. És natural de Granada. Des de 1970 ha estat catedràtic d’Història Medieval d’Europa en la UAB. Professor visitant en diverses universitats d’Europa i d’Amèrica; a més de professor en la École donis Hautes Etudes de Paris, en el Istituto Europeu de Studi Umanistici de Florència i en el Collège de France.

És acadèmic de número de la de l’Acadèmia Europea i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona; editor de la revista Història National Geographic. Va rebre el premi Ciutat de Barcelona d’assaig (2006) pel seu llibre “El repte de l’historiador”. Va ser triat el representant espanyol en la comissió de 27 historiadors per a Europa per la presidència de la Comissió Europea.
Autor d’uns cinquanta llibres escrits en espanyol, català, francès i italià entre els quals es troba una biografia del Gran Capità publicada per Einaudi; un llibre sobre Europa amb diverses edicions, la francesa en Editions Saint-Simon; una “Nova Història d’Espanya” que va per la quarta edició. El seu últim llibre Informe sobre Catalunya (Taurus castellà i Rosa del Vents en català) també per la quarta edició

 

Luís Torras (Barcelona, 1984) llicenciat i màster en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE (Barcelona) i màster per la School of Economics and Management a la Universitat de Tsinghua (Beijing). Actualment és analista financer a Gesiuris AM dins dels fons d’inversió Panda Agriculture Water Fund, Japan Deep Value i a Koala capital Sicav. Abans, havia treballat a Madrid, Nova York i Londres al sector de la consultoria estratègica i la banca d’inversió a companyies com Roland Berger Strategy Consultants, Bluecap i Atlas Capital Close Brothers.

Actualment és també cap del Servei d’Estudis de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre i VP del IEEF. Addicionalment és autor del llibre El despertar de China (Madrid: IEE, 2013), entre d’altres col·laboracions, i escriu de forma puntual sobre finances i llibres a Actualidad Económica, Culturas La Vanguardia, World Economic Forum o The New Barcelona Post.

 

Organitzador

Foment del Treballfoment@foment.com Via Laietana 32-34

Foment del TreballVia Laietana, 32

X