Menu

juny, 2023

19jun(jun 19)10:0022(jun 22)13:00Activitat finalitzadaCICLE DE JORNADES SOBRE GESTIÓ DE LA DIVERSITAT A L’EMPRESA10:00 - 13:00 (22) Presencial - Foment del TreballC =Igualtat,LaboralACTIVITAT FINALITZADA

Inscriu-te ara

Reserves tancades

No pots assistir?Canviar la meva reserva

Horari

19 (Dilluns) 10:00 - 22 (Dijous) 13:00

Detalls

En l’actualitat, les empreses s’enfronten a un entorn cada vegada més divers i complex. La diversitat de gènere, orientació sexual, identitat de gènere, cultura, edat, habilitats i altres característiques individuals, presenta una oportunitat per a les empreses de ser més innovadores i creatives, així com de millorar la satisfacció i el compromís dels seus empleats.

A més, la recent normativa ha posat en relleu que les empreses i organitzacions han de dur a terme mesures per a la gestió de la diversitat i la igualtat de tracte i no discriminació.

Cal comprendre que la gestió de la Diversitat és un sistema per crear i mantenir un espai saludable de treball i el desenvolupament ple del talent de les persones, en el qual les seves diferències, no només es reconeixen, sinó que es valoren i inclouen sent el resultat una major creativitat i innovació eficiència i competitivitat generant un compromís amb el projecte empresarial i amb la societat.

Tanmateix, la gestió de la diversitat també pot presentar desafiaments i obstacles per a les empreses. Per això, es recomana realitzar una gestió Global de la Diversitat.

Aquesta jornada té com a objectiu principal sensibilitzar els participants sobre la importància de la diversitat en l’àmbit laboral i oferir eines i estratègies per gestionar-la de forma efectiva.

Objectius:

  • Sensibilització: conèixer què és la diversitat, com està interioritzada, els seus paradigmes, els processos d’interiorització de la mateixa i com porta a la inclusió.
  • Incorporar o desenvolupar la perspectiva de la diversitat i no discriminació en les organitzacions.
  • Dotar d’Eines per a la gestió de la diversitat la igualtat de tracte i no discriminació.
  • Implementar la diversitat per tenir un impacte positiu en els resultats de les empreses.

Temari:

  • DIVERSITAT MARC CONCEPTUAL I MARC LEGAL: Que és la Diversitat. Sensibilització. Marc actual a les empreses i organitzacions.
  • Que són els BIAIXOS INCONSCIENTS, els diversos tipus i com afecten en els diferents processos de selecció, contractació, promoció formació i desenvolupament del talent en les empreses.
  • INCLUSIÓ i NO DISCRIMINACIÓ, com afecta la Llei 15/2022, de 12 de juliol, integral per a la igualtat de tracte i la no discriminació a la gestió de la diversitat en l’empresa. Instruments i mesures que cal adoptar.
  • Eines per a la gestió de la DIVERSITAT: Mesures, el Pla de gestió de la diversitat i el Protocol de no discriminació i igualtat de tracte.
  • Exemples i BONES PRÀCTIQUES.

Ponent: Beatriz Fernández-Tubau, experta en polítiques i formació d’Igualtat, Diversitat i Empresa. Advocada i Mediadora de Família i Empresa. Secretària General d’AFAEMME. Representant de Foment del Treball a la Comissió d’Igualtat i Temps de Treball al Consell de Relacions Laborals de Catalunya.

Aquest Cicle està dividit en 2 sessions de 3 hores cadascuna, molt pràctiques. En finalitzar el cicle formatiu es lliurarà un certificat acreditatiu.

Aquestes jornades forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm. STC028/22/000003.

 

Amb el suport de:

Organitzador

Relacions Laborals

X
X