Menu

abril, 2024

18abr9:0012:30El repte de les societats longeves en l’atenció a les persones9:00 - 12:30 Foment del TreballC =Atenció a les Persones, Salut i SocialACTIVITAT FINALITZADA

Horari

(Dijous) 9:00 - 12:30

Localització

Foment del Treball

Via Laietana, 32-34, Principal, Barcelona

Detalls

En els canvis demogràfics experimentats en els darrers anys, l’augment de l’esperança de vida i la disminució de la natalitat han provocat un increment molt significatiu de les persones grans a la nostra societat. L’augment de la longevitat és un avenç social important i un gran triomf de la humanitat, que suposa alhora un repte per crear les condicions socials, econòmiques i personals que permetin arribar a edats avançades en bones condicions de salut i de qualitat de vida.

L’esperança de vida (EV) en néixer en el 1919 era de 42 anys per les dones (D) i de 40 anys per als homes (H), i amb prou feines un terç de cada generació arribava als 65 anys d’edat. En el 2017 l’EV en néixer és de 86,2 (D) i 80,7 (H). L’EV creix cada dia en unes 4 quatre hores. Amb estudis de projecció s’observa que l’esperança de vida al naixement arribarà els 84 (H) i 88 (D) pel 2029. Pel 2064, de mantenir aquesta tendència l’esperança de vida serà cap els 91(H) i 95(D) anys.

L’augment de la longevitat és de tal magnitud que requereix d’un abordatge de país, en matèria de pensions i mercat de treball i, en polítiques d’atenció a les persones, de salut i socials, entre molts altres àmbits.

En aquesta jornada volem compartir coneixement i debat, tant des de l’àmbit del pensament com de la diversa realitat, col·lectiva i individual, perquè certament és un tema que ens interpel.la a tots.

 

PROGRAMA

 9:00h. Benvinguda

Hble. Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya
Josep Sánchez Llibre, President de Foment del Treball
Roser Fernández, Directora General de la Unió Catalana d’Hospitals i Presidenta de la Comissió d’Atenció a les Persones, de Salut i Social (CAPSiS)

09:15h. Com serà la societat catalana d’aquí 50 anys
Presentació del tema i el ponent a càrrec de Ramón Ramells, vocal d’ACRA, que introduirà les conclusions de l’Informe Econòmic i Social d’ACRA

Marc Trepat, soci director en Batllori & Trepat Arquitectes (BTA)

10:30h. Pausa – Cafè

11:00h. Taula de debat: El repte de les societats longeves en l’atenció a les persones
Impacte en el mercat de treball i les pensions: Jordi García Viña, director de l’àrea laboral de KPMG Advocats
Impacte en el sector salut: Aina Plaza, directora general de recerca i planificació
El repte dels professionals en el sector sociosanitari: Cinta Pascual, presidenta d’ACRA
La transformació digital en el sector sociosanitari: Genís Roca, president de la Fundació.Cat

Modera: Dr. Toni Andreu, director d’Estratègia d’ACRA

12:30h. Cloenda

Organitzador

Foment del Treball@FomentTreballfoment@foment.com Via Laietana 32-34

X
X