Jornada sobre Precursors d’ Explosius

setembre, 2018

21set9:15- 14:00Jornada sobre Precursors d' Explosius9:15 - 14:00 Foment del TreballCategoria:Indústria

Hora

(Divendres) 9:15 - 14:00

Ubicació

Foment del Treball

Via Laietana, 32, 08003 Barcelona

Detalls

La Indústria Química en col·laboració amb el Ministeri de l’Interior organitza aquesta Jornada Informativa per donar a conèixer les obligacions respecte a la comercialització de les substàncies catalogades (preparats, formulats, mescles o dissolucions) al llarg de tota la cadena de subministrament; des de les implicacions del fabricant/distribuïdor de substàncies químiques catalogades, que ha de crear un registre de transaccions que inclogui la signatura del client i reportar les transaccions sospitoses que detecti a les autoritats, així com qualsevol robatori o sostracció; passant pel sector distribució per al gran consum, que ha de sol·licitar una llicència als consumidors que adquireixin aquests productes i fer constar a les etiquetes que es tracta de productes restringits als consumidors; fins al consumidor, que ha d’obtenir aquesta llicència per adquirir-los.

El Comitè permanent sobre precursors, creat per la Comissió Europea el 2008, va identificar diversos precursors d’explosius susceptibles de ser utilitzats per cometre atemptats terroristes, i va recomanar que s’actués de la manera adequada a escala de la Unió. En aquest sentit, la Unió Europea va establir un marc legal per al control d’aquest tipus de substàncies amb la publicació del Reglament (UE) nº98 / 2013.

Malgrat que el Reglament (UE) nº98 / 2013 és directament aplicable en els Estats Membres des 2014, a nivell estatal es va publicar el 2017 la Llei 8/2017 que conté una sèrie de previsions necessàries per a la correcta aplicació del Reglament a Espanya, entre altres motius per establir un règim sancionador.

Cal destacar que es consideren precursors d’explosius, substàncies àmpliament utilitzades en la indústria i fins i tot pels consumidors, com és el cas del peròxid d’hidrogen (aigua oxigenada), l’acetona o l’àcid sulfúric, entre d’altres.

És de gran importància que totes les empreses al llarg de la cadena de subministrament coneguin les seves obligacions en relació a aquests productes per evitar que siguin utilitzats en la fabricació il·lícita d’explosius. En aquest sentit, les Autoritats Espanyoles imposaran sancions de fins a 60.000 euros per les infraccions molt greus, amb una possible suspensió temporal de l’activitat per als operadors econòmics i fins a 30.000 euros, amb possible revocació de la llicència i prohibició temporal de tornar-la a sol·licitar-la en el cas dels consumidors.

 

 

PROGRAMA

9.00h Registre d’Assistents

9.15h Benvinguda
Inspector de la Comissaria General d’Informació del Mossos d’Esquadra
Representant del CITCO
Representant de Fedequim

9.30h Normativa nacional sobre Precursors d’Explosius
CITCO. Ministeri de l’Interior

10.30h Registre de transaccions
CITCO. Ministeri de l’Interior

11.30h Pausa-Cafè

12.00h Llicències
CITCO. Ministeri de l’Interior

12.50h Transaccions sospitoses
CITCO. Ministeri de l’Interior

13.30h Taula Rodona

14.00h Final de la jornada

ES INDISPENSABLE CONFIRMACIÓ D’ ASSISTÈNCIA ABANS DEL
18 DE SETEMBRE EN EL SEGÜENT 
ENLLAÇ 

Amb la  col·laboració de: 

Organitzador

Foment del Treballfoment@foment.com Via Laietana 32-34

Foment del TreballVia Laietana, 32, 08003 Barcelona

X