- Josep Sánchez Llibre: “Els llocs de treball dignes i el creixement empresarial són la solució possible” a la conjuntura actual
- El think tank de Foment del Treball reclama posar el treball en el centre del debat econòmic
Foment del Treball ha presentat la primera publicació de l’Institut d’Estudis Estratègics (IEE) del cicle de debats “Creixement Empresarial i Bons Llocs de Treball: Una aproximació general”. La presentació l’han realitzat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el vicepresident coordinador de l’IEE, Jordi Alberich; la coordinadora de l’IEE, Ana Julia Cura; i l’assessor de Presidència, Jordi Casas. El president Sánchez Llibre ha manifestat que “l’IEE pot donar solucions per reconduir dinàmiques negatives a nivell social, com estem veient amb els populismes”. En aquest sentit l’aposta intel·lectual del think tank de Foment per avançar en propostes que promoguin els llocs de treball dignes i el creixement empresarial “són la solució possible que veiem”, ha reblat el líder patronal.
“En un moment en què Europa ha de consolidar el seu lloc al món –ha reflexionat Sánchez Llibre– entenem que els poders públics abans de prendre decisions han d’implementar mesures que contribueixin al creixement a llarg o mig termini”. I a més, “les empreses també han de prendre decisions amb l’objectiu de millorar els llocs de treball: és una sinergia guanyadora”.
El vicepresident coordinador de l’IEE, Jordi Alberich, ha indicat que “el creixement econòmic per si sol no promou bons llocs de treball” i cal “posar el treball en el centre del debat econòmic”. En aquest sentit, Alberich ha recordat l’exhortació Fratelli Tutti del recentment traspassat Papa Francesc, que posava èmfasi en el treball digne com element cohesionador. Alberich ha repassat els diversos temes que aquest cicle de debats pretén abordar i del que s’aniran publicant diversos volums: “Regular poc i regular bé, obtenir un bon diàleg social, incrementar la dimensió de les empreses…”. Sobre aquest punt en particular, Alberich ha assegurat que “és bon moment per augmentar dimensió de les empreses, tot i ser un dels països més bancaritzats de l’OCDE”.
Per la seva banda, Jordi Casas ha indicat que hi ha motius per l’optimisme i que a més de la bona salut de sectors com el químic i farmacèutic, cal fixar-se en territoris com Girona i els Vallessos.
L’Institut d’Estudis Estratègics (IEE) inicia aquest procés amb la publicació d’un primer cicle de reflexions fruit de trobades realitzades fins ara: tres debats en què s’ha intentat entendre des de quin punt es parteix, les causes de la inestabilitat actual i quins camins s’haurien d’explorar en els anys vinents. Aquesta iniciativa tindrà continuïtat amb noves publicacions centrades en qüestions més concretes.
Comments are closed.