
Durant la jornada es van abordar aspectes conflictius per a empreses, persones treballadores i serveis de prevenció en aplicació de la LPRL, com són les qualificacions d’aptitud des de la perspectiva de l’adaptació del lloc de treball o de l’acomiadament per ineptitud sobrevinguda i sobre la concordança o no amb el reconeixement d’incapacitats per part de l’INSS o Mútua.
També es van abordar les conseqüències de la Llei 2/2025 que obliga a les empreses a intentar adaptar o reubicar a la persona que tingui reconeguda una incapacitat permanent, designant un paper als Serveis de Prevenció i es va reflexionar sobre la creixent casuística judicial relacionada amb els riscos psicosocials, siguin constitutius o no d’assetjament.
Així mateix, es va reflexionar sobre les conseqüències de l’incompliment de les obligacions preventives per part de les persones treballadores, la voluntarietat o obligatorietat de l’examen de salut i les garanties laborals de tècnics i sanitaris com a membres de la modalitat preventiva interna de l’empresa.
Els temes es van desenvolupar a partir del comentari de casos pràctics i sentències actualitzades i es va aprofitar per repassar les novetats legislatives i sentencies més rellevants en PRL.
Vídeo de la jornada
Documentació de la jornada
Programa de la jornada
La PRL i la seva incidència en la relació laboral. Ineptitud sobrevinguda i l’obligació de l’examen de salut
Ponència
La prl i la seva incidència en la relació laboral. Ineptitud sobrevinguda, incapacitats i obligació de l’examen de salut i llei 2/2025
Sr. Andreu Sánchez.
Comments are closed.