- El conseller de Drets Socials Carles Campuzano ha subratllat el dinamisme del teixit associatiu català i, en concret, el del sector social: “Una fortalesa que és una riquesa i per això cal acompanyar-lo des del Govern”.
- Josep Sánchez Llibre ha defensat un Pacte Nacional de Mecenatge: “cal un ampli consens polític, de les entitats i agents econòmics i socials a Catalunya, que permeti fer una llei catalana de Mecenatge, i també per al conjunt de l’Estat espanyol, perquè ocupi el lloc que li correspon en una societat avançada com és la catalana i l’espanyola”.
- El president de la patronal ha situat com a objectiu pels empresaris, la societat civil i els ciutadans, assolir en l’any 2030 un doblament de recursos destinats al mecenatge, “passar del 0,05% del PIB actual que s’hi destina al 0,10%”.
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha elogiat avui en una jornada de reflexió sobre la situació del mecenatge, la capacitat d’entesa dels principals grups polítics en l’aprovació de la proposició de llei de mecenatge impulsada pel PDeCAT, en un clima plenament electoral que dificulta el diàleg i la suma de complicitats: “Sense la vocació política de la majoria de parlamentaris no estaríem celebrant aquesta modernització de la llei, encapçalada pel diputat del PDeCAT Sergi Miquel, que li queda recorregut però dóna un salt qualitatiu important per enfortir el mecenatge al país”.
Sánchez Llibre ha defensat un Pacte Nacional de Mecenatge, entre d’altres actuacions presentades al decàleg de propostes elaborat per Foment dirigides a afavorir el posicionament del mecenatge a Espanya en el rànking mundial: “cal un ampli consens polític, de les entitats i agents econòmics i socials a Catalunya, que permeti fer una llei catalana de Mecenatge, i també per al conjunt de l’Estat espanyol, perquè ocupi el lloc que li correspon en una societat avançada com es la catalana i l’espanyola”, ha expressat el líder patronal, qui ha destacat que “les lleis de mecenatge que han existit a l’Estat espanyol, sempre han portat un accent català”.
El president de la patronal ha situat com a objectiu pels empresaris, la societat civil i els ciutadans, assolir en l’any 2030 un doblament de recursos destinats al mecenatge, “passar del 0,05% del PIB actual que s’hi destina al 0,10%”.
El conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, ha reivindicat que el mecenatge sigui reconegut com una via per sostenir l’art, la cultura, la recerca acadèmica i també l’activitat del sector social.
Campuzano ha subratllat el dinamisme del teixit associatiu català i, en concret, el del sector social. “Una fortalesa que és una riquesa i per això cal acompanyar-lo des del Govern. Sense aquest sector social compromès com el que tenim i que reclama modernització, no podríem donar bones respostes a les persones més vulnerables. El mecenatge és una oportunitat per enfortir encara més el tercer sector social”, ha reblat.
El decàleg de la patronal també proposa com accions per conscienciar la societat de la importància del mecenatge pel bé comú, com una celebració del Dia del Mecenatge, la creació del Premi Nacional de Mecenatge, l’elaboració d’una estratègia Nacional de Mecenatge i l’elaboració d’un llibre blanc.
La jornada ha comptat amb dues taules de debat —moderades pel director d’Economia i d’Estudis de Foment, Salvador Guillermo— amb ponents de primer nivell com Eugenia Bieto, presidenta de la Coordinadora Catalana de Fundacio; Fèlix Riera, president de la Comissió de Cultura de Foment; Maite Esteve, directora Fundació Catalunya Cultura; Gerard Esteva, president Comissió d’Esport de Foment; Àngel Font, director corporatiu del CaixaResearch Institue i de Recerca i Salut a Portugal de Fundació “La Caixa” i President de Philea; Albert Alberich, Director de Modare (Caritas). A més d’una taula amb portaveus dels principals grups polítics que ha estat moderada per la responsable de Relacions amb les Corts Generals de Foment, Montse Surroca, on hi han participat: Marc Lamuà, portaveu del Grup Socialista a la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputat; Ma. Soledad Cruz Guzmán, portaveu del Grup Popular a la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats; Joan Margall, portaveu del Grup Republicà a la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats; Sergi Miquel Portaveu de Cultura del Grup Plural (PDeCAT) a la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats.
Comments are closed.