D’altra banda, amb el premi a la Internacionalització a Abertis, el Jurat reconeix el procés continuat d’internacionalització de les seves activitats, cosa que ha permès a la companyia diversificar el risc geogràfic i adaptar-se millor als cicles econòmics mundials. Abertis és avui present a 12 països d’Europa i d’Amèrica cosa que fa aquesta empresa líder internacional en la gestió d’autopistes, amb més de 8.300 kilòmetres de vies d’alta capacitat al món. Abertis és el primer operador d’autopistes a Espanya i Xile, i té una presència destacada a França, Brasil i Puerto Rico. Abertis també compta amb participacions significatives en empreses de gestió d’infraestructures de telecomunicacions. Tot això fa que, actualment, prop de dos terços dels ingressos del Grup es generin fora d’Espanya, amb especial pes de França, Brasil i Xile.
El premi Empresari de Futur s’atorga en aquesta VIII edició a Jordi Priu, principal artífex de l’evolució de Manufactura Moderna de Metales SA (MMM), en aconseguir fer renàixer l’empresa, després d’una greu crisi, amb uns 512 treballadors, un important creixement de facturació, una dinàmica diversificació de clients i una aposta decidida per la internacionalització amb dues fàbriques a Romania i una a Rússia i exportant des de Molins de Rei a Thailandia, Mèxic, el Japó, la Xina, o l’Índia. Priu, a més, és actiu en el camp de la inversió en start-ups, liderant el grup d’inversió 101 Startups, com a business angel i com a mentor de model de negoci. També, des de la consultora Quantion, ajuda en la transformació digital d’empreses.
Finalment, el premi de Medi Ambient reconeix “l’esforç de l’empresa Basf en apostar per la sostenibilitat com a element integral de la seva estratègia corporativa, amb l’avaluació d’una cartera de més de 60.000 productes. Destaquen, en aquesta aposta, els productes acceleradors, és a dir: productes que creen un valor ambiental més gran per als seus clients ja que els permet reduir els consums o generar més emissions”. Un exemple d’aquests productes acceleradors són els additius per a carburant, que permeten reduir el consum de combustible gràcies a la formació d’un film protector en el motor que redueix la fricció entre els pistons i les parets dels cilindres del motor i prevé la formació de dipòsits en el sistema d’injecció. Això és important perquè el 10% de l’energia alliberada en la combustió de la gasolina es perd a causa de friccions internes del motor. L’ús de l’additiu resulta en un rendiment de combustió major, una vida útil del motor més llarga i una reducció de costos i emissions.
Els valors de Ferrer Salat
Amb la institució dels seus premis anuals, Foment del Treball vol reconèixer i agrair l’esforç i la determinació d’empresaris liberals, oberts i defensors del coneixement i del diàleg, com va ser Carles Ferrer Salat. Brillant empresari català, Ferrer Salat va ser president de Foment en el moment del renaixement de la patronal catalana amb l’arribada de la democràcia: alhora, va ser també president fundador de la patronal espanyola CEOE i posteriorment president de la gran patronal europea UNICE, avui anomenada Business Europe.
Uns valors, els que representa Carles Ferrer Salat, que identifiquen plenament els de Foment del Treball: la patronal catalana, l’organització empresarial més antiga d’Europa amb 240 anys d’història, que ha encarnat l’entusiasme de catalans emprenedors pel progrés de Catalunya i d’Espanya.
Comments are closed.