Menu

Oficina de suport pels projectes europeus

EL PAPER DE FOMENT

Des de la posada en marxa del Pla de Recuperació Europeu, per part de la Comissió Europea, al juliol del 2020, amb l’objectiu de donar resposta a la crisi provocada per la COVID-19, es va crear l’Oficina ad-hoc de Suport a Projectes Europeus per tal de fer arribar informació actualitzada als nostres membres així com ajudar en l’elaboració de projectes elegibles de rebre fons europeus.

Aquesta Oficina, des de la seva creació, ha treballat de manera estreta amb institucions tant europees com del govern central, autonòmic i locals, en coordinació amb l’oficina tècnica de CEOE i la seva delegació a Brussel·les, amb el Departament d’Acció Exterior de la Generalitat, l’oficina d’Acció a Brussel·les, la Representación Permanente de España ante la Unión Europea (REPER), la Comissió Europea i el Parlament Europeu, i les seves respectives delegacions a Barcelona.

Línies d'acció

  • Organització de conferències (telemàtiques i presencials) sobre el Pla de Recuperació.
  • Canalització de les consultes dels nostres associats sobre diferents projectes de finançament.
  • Facilitació de la coordinació amb l’oficina tècnica de CEOE de suport a projectes europeus.
  • Suport en l’ús de la plataforma “CEOE per Europa” (que inclou informació dels fons i com accedir-hi).
  • Reflexió sobre possibles prioritats d’inversió/projectes rendibles, innovadors i alineats amb les prioritats europees i amb les prioritats incloses en els plans sectorials nacionals.
  • Canalització de les propostes per tal explorar possibles sinergies amb altres projectes i la possibilitat de presentar-les a les autoritats autonòmiques i/o locals.
  • Actualització setmanal de les convocatòries de subvencions i licitacions vinculades al “Plan de Recuperación” i altres fons europeus rellevants.
  • Anàlisi dels projectes i identificació dels interlocutors adequats a les institucions públiques.

Tens un projecte que pot optar als fons europeus de recuperació?

CONTACTA’NS I T’ORIENTEM

“Des de Foment posem a disposició de les empreses i les organitzacions empresarials aquesta oficina tècnica per informar sobre les oportunitats del Pla Europeu de Recuperació i promourà la identificació de projectes susceptibles de rebre fons europeus”

Josep Sánchez Llibre
President de Foment del Treball

DESTAQUEM

TIPUS DE PROJECTE

El pla de recuperació europeu s’organitza entorn tres grans objectius, cadascun d’ells amb un pressupost específic. Les inversions que aspirin a aconseguir finançament d’aquest instrument hauran de complir un seguit de condicions.

Consulta-les

CANALITZACIÓ DELS FONS

El Plan España Puede presentat pel Govern d’Espanya mobilitzarà en els propers 3 anys prop de 72.000 milions d’euros.

Coneix més

CALENDARI

Consulta el calendari estimatiu de l’execució del pla de recuperació europeu

Accedeix-hi

PREGUNTES FREQÜENTS

Recopilatori de les preguntes de major interès, així com les seves respostes, de cara a facilitar l’enteniment dels fons europeus.

Veure més

X
X