Menu

novembre, 2021

10nov(nov 10)10:0025(nov 25)13:00Activitat finalitzadaIII Cicle Formatiu: Promoció de la igualtat de gènere a les empreses10:00 - 13:00 (25) Presencial i online ( Híbrid)C =Igualtat,LaboralACTIVITAT FINALITZADA

Inscriu-te ara

Reserves tancades

No pots assistir?Canviar la meva reserva

Horari

10 (Dimecres) 10:00 - 25 (Dijous) 13:00

Localització

Presencial i online ( Híbrid)

Detalls

La igualtat és un dret fonamental per al progrés i la cohesió social i també és un factor de competitivitat per a les empreses. En aquest sentit, la igualtat entre gèneres és, primer, un dret de les dones i un deure de la societat i, segon, un element de competitivitat vinculat a la gestió del talent del qual ni es pot ni s’ha de prescindir.

La finalitat principal d’aquest cicle formatiu és la promoció de mesures d’igualtat entre dones i homes a l’àmbit laboral, mitjançant la negociació col·lectiva, com a element clau per a l’avanç real i efectiu en la matèria.

Aquest Cicle Formatiu forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm.TSF082/20/0001.

JORNADES:

 

1a. sessió: Context, sensibilització i normativa

Data: 10 de novembre de 2021
De 10h a 13h

Ponent: Mireia del Pozo. Creadora i directora de Plusvàlua Dones. Consultora en comunicació, diversitat i gènere. Professora de la UB.
Amb la intervenció de Lídia Devant Abelló, Cap de la Secció de Programes de Foment de la Igualtat (e. f.). Direcció General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs. Secretaria de Feminismes.

 

Objectiu:
Introducció dels principals conceptes al voltant de la igualtat entre dones i homes a l’àmbit laboral: context i marc normatiu, característiques de la situació de les dones al món laboral i conceptes bàsics, estereotips de gènere en el mercat laboral i la perspectiva de gènere a les empreses. Donar a conèixer els beneficis d’aplicar mesures d’igualtat a les empreses. Obligacions normatives en matèria d’igualtat de gènere. Promocionar les Recomanacions per gestionar l’impacte de la COVID-19 en el mercat laboral des de la perspectiva de gènere.

Més informació 

2. sessió: Mesures i plans d’igualtat de gènere

Data: 15 de novembre de 2021
De 10h a 13h

Ponent: Ana Alós, Sòcia d’Uría Menéndez. Especialitzada en Dret del Treball i SS. Professora en EADA, ESADE i el Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Amb la participació de Jordi Puiggalí i Torrentó,  cap Servei de Negociació i Registres Laborals de la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya

Objectiu:
Analitzar els punts crítics de l’elaboració d’un pla d’igualtat: convicció de la direcció; constitució de la comissió negociadora; elaboració de la diagnosi; grup d’empreses; auditories salarials, l’acció positiva; seguiment i control; registre dels plans. Casos analitzats per la jurisprudència. Sistema de solució de conflictes, tutela administrativa i judicial. Revisió de possibles mesures a implementar. Exemples pràctics.

Més informació 

 

3a. sessió: Igualtat retributiva: Auditoria retributiva, Registre retributiu i càlcul de la bretxa salarial

Data: 22 de novembre de 2021
De 10h a 13h
Ponent: Oriol Valentí, Consultor i formador en ocupació i igualtat a Daleph
Amb la intervenció de Lídia Devant Abelló, Cap de la Secció de Programes de Foment de la Igualtat (e. f.). Direcció General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs. Secretaria de Feminismes. 

Objectiu:
Conèixer què és la bretxa salarial de gènere i les causes que l’originen, així com aprendre a calcular-la en base al RD 902/2020. Aproximar el marc normatiu que comporta l’obligatorietat de registre retributiu i de l’auditoria retributiva. Realitzar el registre retributiu. Es prendran com a base les eines desenvolupades per la Direcció General, l’eina de Registre retributiu i la Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones del Consell de Relacions Laborals de Catalunya

Més informació 

 

4a. sessió: Protocol per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe

Data: 25 de novembre  de 2021
De 10h a 13h
Ponent: Beatriz Fernández- Tubau, Experta en polítiques i formació d’Igualtat,Diversitat i Empresa. Advocada i Mediadora de Família i Empresa.Vicepresidenta de Fepime Catalunya. Secretària General d’AFAEMME.

Objectiu:
Contextualitzar i sensibilitzar en matèria d’assetjament sexual i per raó de sexe. Obligació legal d’elaborar i disposar de Protocols per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe. Promocionar la implementació de les Eines acordades al Consell Relacions Laborals de Catalunya: el Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa, la Guia d’elaboració del protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa i el Decàleg de tolerància zero l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa.

Més informació 

 Amb el suport de:

Organitzador

Relacions Laborals

X
X