Menu

OFICINA DE SUPORT PELS PROJECTES EUROPEUS Descobreix-les NEXT GENERATION EU Objectius principals del pla de recuperació proposat per la Comissió Europea i claus per a l'èxit dels projectes vinculats amb el Mecanisme de Recuperació i Resilència Més informació EL "PLAN NACIONAL
DE RECUPERACIÓN, TRANSFORMACIÓN Y RESILIENCIA"
Les principals característiques del pla nacional "España puede" i el paper que juguen les comunitats autònomes
Consulta'l Calendari i execució dels fons Calendari estimatiu de l’execució del
pla de recuperació europeu

Posem a disposició de les empreses i les organitzacions empresarials una oficina tècnica per informar, incentivar i dinamitzar el potencial dels fons europeus per a la recuperació  econòmica.

CONTACTA’NS I T’ORIENTEM

PRESENTACIÓ

El Consell Europeu va aprovar el 21 de juny de 2020 la creació del programa NextGenerationEU, l’instrument d’estímul econòmic més gran mai finançat per la Unió Europea, en resposta a la crisi sense precedents causada pel coronavirus.

NextGenerationEU té com a objectiu respondre de manera conjunta i coordinada a una de les pitjors crisis socials i econòmiques de la nostra història i contribuir a reparar els danys causats per la pandèmia. Els fons aniran dirigits a crear una Europa més ecològica, més digital i més resilient.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol està emmarcat dins dels plans nacionals que han elaborat els 27 estats membres de la Unió per acollir-se al Pla de Recuperació per a Europa NextGenerationEU.

L’instrument a través del qual es desemborsarà la major part serà el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, dotat amb 672.500 milions d’euros. El 70% de les ajudes es comprometrà per als anys 2021-2022.

Actualment està dotat 69.500 milions d’euros en transferències directes, que es podran ampliar fins a aproximadament 70.000 milions d’euros més en crèdits, si s’escau, fins al 2026.

Ja el 2021 l’Estat ha rebut 19.037 milions al que se sumaran 18.000 milions més l’any vinent.

DESTAQUEM

Next Generation EU

El pla de recuperació europeu s’organitza entorn tres grans objectius, cadascun d’ells amb un pressupost específic. Les inversions que aspirin a aconseguir finançament d’aquest instrument hauran de complir un seguit de condicions.

Consulta-les

EL “PLAN NACIONAL DE RECUPERACIÓN, TRANSFORMACIÓN Y RESILIENCIA”

El Pla “España Puede” presentat pel Govern d’Espanya mobilitzarà en els propers 3 anys prop de 69.500 milions d’euros.

Coneix més

CALENDARI I EXECUCIÓ DELS FONS

Consulta el calendari estimatiu de l’execució del pla de recuperació europeu

Accedeix-hi

PREGUNTES FREQÜENTS

Recopilatori de les preguntes de major interès, així com les seves respostes, de cara a facilitar l’enteniment dels fons europeus.

Veure més

EL PAPER DE FOMENT RESPECTE ELS FONS EUROPEUS

Des de la posada en marxa del Pla de Recuperació Europeu, per part de la Comissió Europea, al juliol del 2020, amb l’objectiu de donar resposta a la crisi provocada per la COVID-19, es va crear l’Oficina ad-hoc de Suport a Projectes Europeus per tal de fer arribar informació actualitzada als nostres membres així com ajudar en l’elaboració de projectes elegibles de rebre fons europeus.

Aquesta Oficina, des de la seva creació, ha treballat de manera estreta amb institucions tant europees com del govern central, autonòmic i locals, en coordinació amb l’oficina tècnica de CEOE i la seva delegació a Brussel·les, amb el Departament d’Acció Exterior de la Generalitat, l’oficina d’Acció a Brussel·les, la Representación Permanente de España ante la Unión Europea (REPER), la Comissió Europea i el Parlament Europeu, i les seves respectives delegacions a Barcelona.

Línies d'acció

  • Organització de conferències (telemàtiques i presencials) sobre el Pla de Recuperació.
  • Canalització de les consultes dels nostres associats sobre diferents projectes de finançament.
  • Facilitació de la coordinació amb l’oficina tècnica de CEOE de suport a projectes europeus.
  • Suport en l’ús de la plataforma “CEOE per Europa” (que inclou informació dels fons i com accedir-hi).
  • Reflexió sobre possibles prioritats d’inversió/projectes rendibles, innovadors i alineats amb les prioritats europees i amb les prioritats incloses en els plans sectorials nacionals.
  • Canalització de les propostes per tal explorar possibles sinergies amb altres projectes i la possibilitat de presentar-les a les autoritats autonòmiques i/o locals.
  • Actualització setmanal de les convocatòries de subvencions i licitacions vinculades al “Plan de Recuperación” i altres fons europeus rellevants.
  • Anàlisi dels projectes i identificació dels interlocutors adequats a les institucions públiques.

Tens un projecte que pot optar als fons europeus de recuperació?

CONTACTA’NS I T’ORIENTEM

ACTUALITAT

Els empresaris confien que les pimes tinguin accés als fons
Destaquem Fons europeus Internacional Premsa Unió Europea
Sánchez Llibre lamenta la poca concreció dels fons europeus Next Generation enfront de l’alta expectativa generada
Destaquem Fons europeus Premsa Unió Europea
Foment crea un Grup de Treball amb despatxos jurídics per garantir l’eficiència de la tramitació pública dels fons europeus
Coronavirus Destaquem Fons europeus Unió Europea
Foment mostra la implicació dels empresaris catalans en l’aposta pel sector salut com a estratègic per a la reconstrucció econòmica i social
Atenció a les persones Coronavirus Destaquem Fons europeus
El “Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l´Economia Espanyola” mobilitzarà 72.000 milions d’euros en els pròxims tres anys
Destaquem Fons europeus Unió Europea
Foment alerta que gravar amb IVA la sanitat privada agreujaria la viabilitat de la pública i les llistes d’espera
Atenció a les persones Coronavirus Destaquem Fons europeus
La Comissió Europea presenta l’Estratègia Anual de Creixement Sostenible 2021
Destaquem Fons europeus Unió Europea
Foment demana que el sector de les ciències de la vida i les indústries de la salut sigui una aposta estratègica de país per a l’accés als fons per a la reconstrucció econòmica
Atenció a les persones Destaquem Fons europeus Unió Europea
Foment ofereix suport a les empreses associades per informar sobre les oportunitats del Pla Europeu de Recuperació
Coronavirus Destaquem Fons europeus Unió Europea
Sánchez Llibre: “El pressupost de la reconstrucció no pot incorporar més pressió fiscal perque enfonsarà encara més l’economia”
Coronavirus Destaquem Fons europeus
Proposta franco-alemanya per la recuperació de l’economia europea mitjançant un fons per valor de 500.000 milions d’euros
Coronavirus Destaquem Fons europeus Unió Europea
El Consell Europeu recolza el llançament d’un pla de reconstrucció
Coronavirus Destaquem Fons europeus Internacional
X
X